Block autoplay no longer works on you-tube on both Chrome and Edge


zooburner

I really don't burn zoos !
Local time
8:25 PM
Posts
57
OS
Windows 11 (Pro)
Hi,

I've noticed today that both edge and Chrome always seem to autoplay when on you-tube, this is really annoying especially in edge which seems to have the option to block, but does not.

I've set the settings in edge to block (see picture), but this seems to have no effect, can anyone help ? Screenshot 2022-01-27 233559.png
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 11 (Pro)
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Scan Vengeance
    CPU
    i7 8700K
    Motherboard
    ROG Strix Z370F Gaming
    Memory
    16GB Corsair Vengeance
    Graphics Card(s)
    Nvidia 1070Ti
    Sound Card
    Onboard / Realtek
    Monitor(s) Displays
    BENQ GL2450
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1x Samsung 960 ProM=M.2 NVE 250GB
    1x Samsung SSD 860Pro SSD 250GB
    1x WD 2GB Spinner
    PSU
    Corsair 550w
    Case
    Fractual Mesh
    Cooling
    Corsair water cooling H100i v2
    Keyboard
    Microsoft keyboard and mouse combo
    Mouse
    Microsoft
    Browser
    Edge
    Antivirus
    Bitdefender

jbcarreon123

C:\> echo ^<jbcarreon123^>
Power User
VIP
Local time
3:25 AM
Posts
1,087
Location
Quezon City, Philippines
OS
Windows 11 [Insider (Enrolled using OfflineInsiderEnroll)], Linux Mint, Zorin OS
It does autoplay because YouTube is a well-visited site and

HTML:
<iframe id="ytvid" class="ytvid" width="15360" height="8640" src="https://www.youtube.com/embed/xvFZjo5PgG0?enablejsapi=1&disablekb=1&loop=1&controls=0&fs=0&mute=1&rel=0&modestbranding=1" frameborder="0" allow="autoplay" style="border: solid 4px #37474F"></iframe
Example of YouTube Embed with Allow AutoPlay attribute (just do not play the video id)
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 11 [Insider (Enrolled using OfflineInsiderEnroll)], Linux Mint, Zorin OS
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Dell Vostro 270s
    CPU
    Core i3 2100 3.2Ghz
    Memory
    4gb DDR3-1333
    Graphics Card(s)
    iGPU
    Sound Card
    Realtek
    Monitor(s) Displays
    HP Compaq LA2006x
    Screen Resolution
    900p
    Hard Drives
    Patriot Burst 240GB SATA III SSD
    Internet Speed
    40MBit/s
    Browser
    Firefox [recently switched]
    Antivirus
    WD
    Other Info
    Second-hand PC,
    No TPM, having WDDM 1.2, unsupported CPU.
    Installed Windows 11 using the registry hack..
    Clean installed even Windows 10

zooburner

I really don't burn zoos !
Thread Starter
Local time
8:25 PM
Posts
57
OS
Windows 11 (Pro)
It does autoplay because YouTube is a well-visited site and

HTML:
<iframe id="ytvid" class="ytvid" width="15360" height="8640" src="https://www.youtube.com/embed/xvFZjo5PgG0?enablejsapi=1&disablekb=1&loop=1&controls=0&fs=0&mute=1&rel=0&modestbranding=1" frameborder="0" allow="autoplay" style="border: solid 4px #37474F"></iframe
Example of YouTube Embed with Allow AutoPlay attribute (just do not play the video id)
Oh i know it Autoplays, though i'm not sure why it's popular should make the difference.
What I'm trying to do is stop it as Edge disable does not seem to work.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 11 (Pro)
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Scan Vengeance
    CPU
    i7 8700K
    Motherboard
    ROG Strix Z370F Gaming
    Memory
    16GB Corsair Vengeance
    Graphics Card(s)
    Nvidia 1070Ti
    Sound Card
    Onboard / Realtek
    Monitor(s) Displays
    BENQ GL2450
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1x Samsung 960 ProM=M.2 NVE 250GB
    1x Samsung SSD 860Pro SSD 250GB
    1x WD 2GB Spinner
    PSU
    Corsair 550w
    Case
    Fractual Mesh
    Cooling
    Corsair water cooling H100i v2
    Keyboard
    Microsoft keyboard and mouse combo
    Mouse
    Microsoft
    Browser
    Edge
    Antivirus
    Bitdefender

TheMystic

Well-known member
Power User
VIP
Local time
12:55 AM
Posts
698
OS
Windows 11
Hi,

I've noticed today that both edge and Chrome always seem to autoplay when on you-tube, this is really annoying especially in edge which seems to have the option to block, but does not.

I've set the settings in edge to block (see picture), but this seems to have no effect, can anyone help ? View attachment 20059
Have you installed the extension Enhancer for YouTube?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 11
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    HP Envy dv7
    CPU
    Intel Core i7 3630QM
    Motherboard
    HP
    Memory
    16 GB
    Graphics Card(s)
    Intel HD Graphics 4000 & Nvidia GeForce GT 635M
    Sound Card
    IDT High Definition
    Screen Resolution
    1080p
    Hard Drives
    1 TB Crucial MX500 on bay 1.
    1 TB Seagate HDD on bay 2.
    Antivirus
    Windows Defender

Fabler2

Well-known member
Power User
VIP
Local time
8:25 PM
Posts
1,855
OS
Win 11 Pro & Dev.
I might have missed something but have you turned off autoplay on the video setting in YT?
 

My Computers

System One System Two

  • OS
    Win 11 Pro & Dev.
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    ASUS VivoBook
    CPU
    AMD Ryzen 7 3700U with Radeon Vega Mobile Gfx
    Motherboard
    ASUSTeK COMPUTER INC. X509DA (FP5)
    Memory
    12GB
    Graphics Card(s)
    RX Vega 10 Graphics
    Monitor(s) Displays
    Generic PnP Monitor (1920x1080@60Hz)
    Screen Resolution
    1920x1080@60Hz
    Hard Drives
    INTEL SSD 660p 512GB NVMe
    Internet Speed
    25 Mbps
    Browser
    Edge
    Antivirus
    Defender
  • Operating System
    Windows 11
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    ACER
    CPU
    AMD Ryzen 7 5800H / 3.2 GHz
    Motherboard
    CZ Scala_CAS (FP6)
    Memory
    16 GB (2 x 8 GB) DDR4 SDRAM 3200 MHz
    Graphics card(s)
    NVIDIA GeForce RTX 3060 6 GB GDDR6 SDRAM
    Sound Card
    Realtek Audio. NVIDIA High Definition Audio
    Monitor(s) Displays
    15.6" LED backlight 1920 x 1080 (Full HD) 144 Hz
    Screen Resolution
    1920 x 1080 (Full HD)
    Hard Drives
    1.024 TB SSD M.2 2280 - Samsung
    PSU
    180 Watt, 19.5 V
    Mouse
    Logitech
    Internet Speed
    25 Mbps
    Browser
    Edge
    Antivirus
    Defender

A Guy

Righteous Dude
Power User
VIP
Local time
12:25 PM
Posts
1,519
Location
No matter where you go, there you are
OS
Windows 10 Home x64

My Computers

System One System Two

  • OS
    Windows 10 Home x64
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Custom
    CPU
    INTEL Core i5-11400
    Motherboard
    ASUS PRIME H570-PLUS
    Memory
    KINGSTON HyperX Fury Black DDR4 16GB (2 x 8GB) 3200MHz, CL16
    Graphics Card(s)
    EVGA GeForce GTX 750 Superclocked 1GB 128-Bit GDDR5
    Monitor(s) Displays
    LG 32MA68HY 32" IPS
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    SAMSUNG 250GB 970 EVO Plus NVMe, M.2 SSD, Crucial 250GB MX500, SEAGATE 500GB Barracuda® 7200.12, SATA 3 Gb/s, 7200 RPM, 16MB cache
    PSU
    CORSAIR RM550x 80 PLUS Gold 550W
    Case
    ANTEC P10 FLUX
    Cooling
    be quiet! Pure Rock 2, 5 x 120 mm Case Fans
    Internet Speed
    480 + Mbps Up/ 12+ Mbps Down
    Browser
    Vivaldi Snapshot
    Antivirus
    Avast
  • Operating System
    Windows 10 Home x64
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Custom
    CPU
    Intel Core i5-750
    Motherboard
    ASUS P7P55D
    Memory
    Kingston HyperX Fury Black 8GB (2x4GB) DDR3-1600MHz CL8
    Graphics card(s)
    MSI GeForce GT 240 N240GT-MD1G/D5 1 GB DDR5
    Monitor(s) Displays
    LG 32MA68HY 32" IPS
    Screen Resolution
    1980x1040
    Hard Drives
    Samsung Electronics 840 EVO 120GB, SEAGATE 500GB Barracuda® 7200.12, SATA 3 Gb/s, 7200 RPM, 16MB cache
    PSU
    Antec TruePower New TP-550 550W
    Case
    Antec 300
    Cooling
    Cooler Master Hyper 212+, 4 Noctua NF-P12 120mm, 1 Noctua NF-P14 FLX
    Internet Speed
    480+ Mbps Down/12+Mbps Up
    Browser
    Vivaldi Snapshot
    Antivirus
    Avast

zooburner

I really don't burn zoos !
Thread Starter
Local time
8:25 PM
Posts
57
OS
Windows 11 (Pro)
Have you installed the extension Enhancer for YouTube?
Hi there Mystic

I did try it last night, it seems like a great add, unfortunately although it does have an option to block auto-play, it does not work. I will keep it though for other reasons, so thanks for the tip.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 11 (Pro)
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Scan Vengeance
    CPU
    i7 8700K
    Motherboard
    ROG Strix Z370F Gaming
    Memory
    16GB Corsair Vengeance
    Graphics Card(s)
    Nvidia 1070Ti
    Sound Card
    Onboard / Realtek
    Monitor(s) Displays
    BENQ GL2450
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1x Samsung 960 ProM=M.2 NVE 250GB
    1x Samsung SSD 860Pro SSD 250GB
    1x WD 2GB Spinner
    PSU
    Corsair 550w
    Case
    Fractual Mesh
    Cooling
    Corsair water cooling H100i v2
    Keyboard
    Microsoft keyboard and mouse combo
    Mouse
    Microsoft
    Browser
    Edge
    Antivirus
    Bitdefender

zooburner

I really don't burn zoos !
Thread Starter
Local time
8:25 PM
Posts
57
OS
Windows 11 (Pro)

My Computer

System One

  • OS
    Windows 11 (Pro)
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Scan Vengeance
    CPU
    i7 8700K
    Motherboard
    ROG Strix Z370F Gaming
    Memory
    16GB Corsair Vengeance
    Graphics Card(s)
    Nvidia 1070Ti
    Sound Card
    Onboard / Realtek
    Monitor(s) Displays
    BENQ GL2450
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1x Samsung 960 ProM=M.2 NVE 250GB
    1x Samsung SSD 860Pro SSD 250GB
    1x WD 2GB Spinner
    PSU
    Corsair 550w
    Case
    Fractual Mesh
    Cooling
    Corsair water cooling H100i v2
    Keyboard
    Microsoft keyboard and mouse combo
    Mouse
    Microsoft
    Browser
    Edge
    Antivirus
    Bitdefender

zooburner

I really don't burn zoos !
Thread Starter
Local time
8:25 PM
Posts
57
OS
Windows 11 (Pro)
I might have missed something but have you turned off autoplay on the video setting in YT?
That seems to work.. kind of. Sometimes it's flaky in that on clicking on another video it still just plays, even though it shows auto-play set to off in the video itself.

More of a problem is I'm one of those who clears cache often, so the setting is lost.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 11 (Pro)
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Scan Vengeance
    CPU
    i7 8700K
    Motherboard
    ROG Strix Z370F Gaming
    Memory
    16GB Corsair Vengeance
    Graphics Card(s)
    Nvidia 1070Ti
    Sound Card
    Onboard / Realtek
    Monitor(s) Displays
    BENQ GL2450
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1x Samsung 960 ProM=M.2 NVE 250GB
    1x Samsung SSD 860Pro SSD 250GB
    1x WD 2GB Spinner
    PSU
    Corsair 550w
    Case
    Fractual Mesh
    Cooling
    Corsair water cooling H100i v2
    Keyboard
    Microsoft keyboard and mouse combo
    Mouse
    Microsoft
    Browser
    Edge
    Antivirus
    Bitdefender

idgat

Well-known member
Member
VIP
Local time
5:25 AM
Posts
293
Location
Newcastle NSW AUS
OS
Windows 11
Are you logged into Youtube with your Google account?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 11
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    HP
    CPU
    Intel i5-9400
    Memory
    8GB
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce GT730
    Monitor(s) Displays
    Samsung 32"
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    2 x 1TB SSDs
    Internet Speed
    Classic Australian w.a.p.
    Antivirus
    KIS

zooburner

I really don't burn zoos !
Thread Starter
Local time
8:25 PM
Posts
57
OS
Windows 11 (Pro)

My Computer

System One

  • OS
    Windows 11 (Pro)
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Scan Vengeance
    CPU
    i7 8700K
    Motherboard
    ROG Strix Z370F Gaming
    Memory
    16GB Corsair Vengeance
    Graphics Card(s)
    Nvidia 1070Ti
    Sound Card
    Onboard / Realtek
    Monitor(s) Displays
    BENQ GL2450
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1x Samsung 960 ProM=M.2 NVE 250GB
    1x Samsung SSD 860Pro SSD 250GB
    1x WD 2GB Spinner
    PSU
    Corsair 550w
    Case
    Fractual Mesh
    Cooling
    Corsair water cooling H100i v2
    Keyboard
    Microsoft keyboard and mouse combo
    Mouse
    Microsoft
    Browser
    Edge
    Antivirus
    Bitdefender

idgat

Well-known member
Member
VIP
Local time
5:25 AM
Posts
293
Location
Newcastle NSW AUS
OS
Windows 11
Hi there idgat, no i don't log into youtube at all.
Then you'll have difficulty making settings, and also keeping settings. Google'll screw you every which way if you don't have a sign-in account.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 11
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    HP
    CPU
    Intel i5-9400
    Memory
    8GB
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce GT730
    Monitor(s) Displays
    Samsung 32"
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    2 x 1TB SSDs
    Internet Speed
    Classic Australian w.a.p.
    Antivirus
    KIS

zooburner

I really don't burn zoos !
Thread Starter
Local time
8:25 PM
Posts
57
OS
Windows 11 (Pro)
Then you'll have difficulty making settings, and also keeping settings. Google'll screw you every which way if you don't have a sign-in account.

Oh yes I know, I'm more concerned with blocking HTML5 auto-play no matter the website I'm on at the time. preferably by using browser settings (which you used to be able to do) now it seems they don't work.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 11 (Pro)
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Scan Vengeance
    CPU
    i7 8700K
    Motherboard
    ROG Strix Z370F Gaming
    Memory
    16GB Corsair Vengeance
    Graphics Card(s)
    Nvidia 1070Ti
    Sound Card
    Onboard / Realtek
    Monitor(s) Displays
    BENQ GL2450
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1x Samsung 960 ProM=M.2 NVE 250GB
    1x Samsung SSD 860Pro SSD 250GB
    1x WD 2GB Spinner
    PSU
    Corsair 550w
    Case
    Fractual Mesh
    Cooling
    Corsair water cooling H100i v2
    Keyboard
    Microsoft keyboard and mouse combo
    Mouse
    Microsoft
    Browser
    Edge
    Antivirus
    Bitdefender

jbcarreon123

C:\> echo ^<jbcarreon123^>
Power User
VIP
Local time
3:25 AM
Posts
1,087
Location
Quezon City, Philippines
OS
Windows 11 [Insider (Enrolled using OfflineInsiderEnroll)], Linux Mint, Zorin OS
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 11 [Insider (Enrolled using OfflineInsiderEnroll)], Linux Mint, Zorin OS
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Dell Vostro 270s
    CPU
    Core i3 2100 3.2Ghz
    Memory
    4gb DDR3-1333
    Graphics Card(s)
    iGPU
    Sound Card
    Realtek
    Monitor(s) Displays
    HP Compaq LA2006x
    Screen Resolution
    900p
    Hard Drives
    Patriot Burst 240GB SATA III SSD
    Internet Speed
    40MBit/s
    Browser
    Firefox [recently switched]
    Antivirus
    WD
    Other Info
    Second-hand PC,
    No TPM, having WDDM 1.2, unsupported CPU.
    Installed Windows 11 using the registry hack..
    Clean installed even Windows 10

zooburner

I really don't burn zoos !
Thread Starter
Local time
8:25 PM
Posts
57
OS
Windows 11 (Pro)

My Computer

System One

  • OS
    Windows 11 (Pro)
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Scan Vengeance
    CPU
    i7 8700K
    Motherboard
    ROG Strix Z370F Gaming
    Memory
    16GB Corsair Vengeance
    Graphics Card(s)
    Nvidia 1070Ti
    Sound Card
    Onboard / Realtek
    Monitor(s) Displays
    BENQ GL2450
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1x Samsung 960 ProM=M.2 NVE 250GB
    1x Samsung SSD 860Pro SSD 250GB
    1x WD 2GB Spinner
    PSU
    Corsair 550w
    Case
    Fractual Mesh
    Cooling
    Corsair water cooling H100i v2
    Keyboard
    Microsoft keyboard and mouse combo
    Mouse
    Microsoft
    Browser
    Edge
    Antivirus
    Bitdefender

A Guy

Righteous Dude
Power User
VIP
Local time
12:25 PM
Posts
1,519
Location
No matter where you go, there you are
OS
Windows 10 Home x64
Hi there A Guy

Unfortunately that didn't work (on Chrome or the Edge version), but thanks for the reply.

Hmmm, works on Vivaldi and Edge for me :confused:

A Guy
 

My Computers

System One System Two

  • OS
    Windows 10 Home x64
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Custom
    CPU
    INTEL Core i5-11400
    Motherboard
    ASUS PRIME H570-PLUS
    Memory
    KINGSTON HyperX Fury Black DDR4 16GB (2 x 8GB) 3200MHz, CL16
    Graphics Card(s)
    EVGA GeForce GTX 750 Superclocked 1GB 128-Bit GDDR5
    Monitor(s) Displays
    LG 32MA68HY 32" IPS
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    SAMSUNG 250GB 970 EVO Plus NVMe, M.2 SSD, Crucial 250GB MX500, SEAGATE 500GB Barracuda® 7200.12, SATA 3 Gb/s, 7200 RPM, 16MB cache
    PSU
    CORSAIR RM550x 80 PLUS Gold 550W
    Case
    ANTEC P10 FLUX
    Cooling
    be quiet! Pure Rock 2, 5 x 120 mm Case Fans
    Internet Speed
    480 + Mbps Up/ 12+ Mbps Down
    Browser
    Vivaldi Snapshot
    Antivirus
    Avast
  • Operating System
    Windows 10 Home x64
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Custom
    CPU
    Intel Core i5-750
    Motherboard
    ASUS P7P55D
    Memory
    Kingston HyperX Fury Black 8GB (2x4GB) DDR3-1600MHz CL8
    Graphics card(s)
    MSI GeForce GT 240 N240GT-MD1G/D5 1 GB DDR5
    Monitor(s) Displays
    LG 32MA68HY 32" IPS
    Screen Resolution
    1980x1040
    Hard Drives
    Samsung Electronics 840 EVO 120GB, SEAGATE 500GB Barracuda® 7200.12, SATA 3 Gb/s, 7200 RPM, 16MB cache
    PSU
    Antec TruePower New TP-550 550W
    Case
    Antec 300
    Cooling
    Cooler Master Hyper 212+, 4 Noctua NF-P12 120mm, 1 Noctua NF-P14 FLX
    Internet Speed
    480+ Mbps Down/12+Mbps Up
    Browser
    Vivaldi Snapshot
    Antivirus
    Avast

TairikuOkami

Brony
Power User
VIP
Local time
9:25 PM
Posts
494
OS
Windows 11 Home

My Computer

System One

  • OS
    Windows 11 Home
    CPU
    AMD Ryzen 5 3600 (07/19)
    Motherboard
    MSI B450 TOMAHAWK 7C02v1E (07/19)
    Memory
    4x 8GB ADATA XPG GAMMIX D10 DDR4 3200MHz CL16
    Graphics Card(s)
    MSI Radeon RX 580 ARMOR 8G OC (08/19)
    Sound Card
    Creative Sound Blaster Z (11/16)
    Monitor(s) Displays
    24" AOC G2460VQ6 (01/19)
    Screen Resolution
    1920×1080@75Hz + FreeSync (DisplayPort)
    Hard Drives
    ADATA XPG GAMMIX S11 Pro SSD 512GB (07/19)
    PSU
    Seasonic M12II-520 80 Plus Bronze (11/16)
    Case
    Lian Li PC-7NB + 3x Noctua NF-S12A FLX@700rpm (11/16)
    Cooling
    CPU Cooler Noctua NH-U12S@700rpm
    Keyboard
    HP Wired Desktop 320K Keyboard (04/22)
    Mouse
    HP Wireless Silent 280M Mouse (05/21)
    Internet Speed
    400/40 Mbps via RouterOS (05/21) + TCP Optimizer
    Browser
    Edge with SwissCows (No FB/Google) + Brave for YouTube + LibreWolf for FB
    Antivirus
    None + Binisoft WFC
    Other Info
    Headphones: Sennheiser RS170 (09/10)

TheMystic

Well-known member
Power User
VIP
Local time
12:55 AM
Posts
698
OS
Windows 11
Hi there Mystic

I did try it last night, it seems like a great add, unfortunately although it does have an option to block auto-play, it does not work. I will keep it though for other reasons, so thanks for the tip.
It works perfectly fine on all my browsers - Chrome, Edge, Brave, Firefox, Vivaldi, Opera.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 11
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    HP Envy dv7
    CPU
    Intel Core i7 3630QM
    Motherboard
    HP
    Memory
    16 GB
    Graphics Card(s)
    Intel HD Graphics 4000 & Nvidia GeForce GT 635M
    Sound Card
    IDT High Definition
    Screen Resolution
    1080p
    Hard Drives
    1 TB Crucial MX500 on bay 1.
    1 TB Seagate HDD on bay 2.
    Antivirus
    Windows Defender

zooburner

I really don't burn zoos !
Thread Starter
Local time
8:25 PM
Posts
57
OS
Windows 11 (Pro)
@TheMystic @TairikuOkami @A Guy

Yes very odd, none of the solutions mentioned work for me, maybe a clue is that it was a clean install of windows 11, and it was working fine before i did the full clean install ( Before i had a windows 10-11 in place upgrade) though I'm struggling to see what could have altered.

I have tried Chrome, Edge, Opera none of which the above solutions work (for me) , i have just downloaded firefox, and the block autoplay works fine without any extensions go figure !!
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 11 (Pro)
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Scan Vengeance
    CPU
    i7 8700K
    Motherboard
    ROG Strix Z370F Gaming
    Memory
    16GB Corsair Vengeance
    Graphics Card(s)
    Nvidia 1070Ti
    Sound Card
    Onboard / Realtek
    Monitor(s) Displays
    BENQ GL2450
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1x Samsung 960 ProM=M.2 NVE 250GB
    1x Samsung SSD 860Pro SSD 250GB
    1x WD 2GB Spinner
    PSU
    Corsair 550w
    Case
    Fractual Mesh
    Cooling
    Corsair water cooling H100i v2
    Keyboard
    Microsoft keyboard and mouse combo
    Mouse
    Microsoft
    Browser
    Edge
    Antivirus
    Bitdefender

TheMystic

Well-known member
Power User
VIP
Local time
12:55 AM
Posts
698
OS
Windows 11
@TheMystic @TairikuOkami @A Guy

Yes very odd, none of the solutions mentioned work for me, maybe a clue is that it was a clean install of windows 11, and it was working fine before i did the full clean install ( Before i had a windows 10-11 in place upgrade) though I'm struggling to see what could have altered.

I have tried Chrome, Edge, Opera none of which the above solutions work (for me) , i have just downloaded firefox, and the block autoplay works fine without any extensions go figure !!
This is a browser specific thing, so I don't think your Windows installation has anything to do with it.

Either you have some other add-on that is interfering with the settings, or there is some other reason to it. I have never seen this problem before, so I'm out of ideas.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 11
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    HP Envy dv7
    CPU
    Intel Core i7 3630QM
    Motherboard
    HP
    Memory
    16 GB
    Graphics Card(s)
    Intel HD Graphics 4000 & Nvidia GeForce GT 635M
    Sound Card
    IDT High Definition
    Screen Resolution
    1080p
    Hard Drives
    1 TB Crucial MX500 on bay 1.
    1 TB Seagate HDD on bay 2.
    Antivirus
    Windows Defender

Latest Tutorials

Top Bottom