Solved Hyper-V Gurus - problem boot from ISO with secure boot

jimbo45

Well-known member
Power User
VIP
Local time
12:27 PM
Posts
946
Location
Hafnarfjörður IS
OS
Windows XP,7,10,11 Linux Arch Linux
Hi folks

Trying to create a VM (Gen 2) with secure boot enabled -- ISO won't boot. Boots OK if secure boot disabled.

This is OK for a Linux VM but if I want to create a W11 VM from an iso how do I get the install ISO to boot to the VM with secure boot when installing the OS or can I enable it after installing the OS. Funny thing is it also works OK on Gen 1 VM but obviously I want a Gen 2 VM.

Cheers
jimbo
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows XP,7,10,11 Linux Arch Linux
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    2 X Intel i7

cereberus

Well-known member
Power User
VIP
Local time
12:27 PM
Posts
828
OS
Windows 10 Pro + others in VHDs
Hi folks

Trying to create a VM (Gen 2) with secure boot enabled -- ISO won't boot. Boots OK if secure boot disabled.

This is OK for a Linux VM but if I want to create a W11 VM from an iso how do I get the install ISO to boot to the VM with secure boot when installing the OS or can I enable it after installing the OS. Funny thing is it also works OK on Gen 1 VM but obviously I want a Gen 2 VM.

Cheers
jimbo
Yeah not checked for a while but I remember something like this at one time. I am not at home but wil check. Pretty sure you can enable secure boot after installation.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 Pro + others in VHDs
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    ASUS Vivobook 14
    CPU
    I7
    Motherboard
    Yep, Laptop has one.
    Memory
    16 GB
    Graphics Card(s)
    Integrated Intel Iris XE
    Sound Card
    Realtek built in
    Monitor(s) Displays
    N/A
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    1 TB Optane NVME SSD, 1 TB NVME SSD
    PSU
    Yep, got one
    Case
    Yep, got one
    Cooling
    Stella Artois
    Keyboard
    Built in
    Mouse
    Bluetooth , wired
    Internet Speed
    72 Mb/s :-(
    Browser
    Edge mostly
    Antivirus
    Defender
    Other Info
    TPM 2.0

jimbo45

Well-known member
Power User
VIP
Thread Starter
Local time
12:27 PM
Posts
946
Location
Hafnarfjörður IS
OS
Windows XP,7,10,11 Linux Arch Linux
Yeah not checked for a while but I remember something like this at one time. I am not at home but wil check. Pretty sure you can enable secure boot after installation.

Hi there
that works

Thanks

Marking as solved

Cheers
jimbo
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows XP,7,10,11 Linux Arch Linux
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    2 X Intel i7
Top Bottom