MDT Error


red61

New member
Local time
10:00 AM
Posts
8
OS
Win11 x64
Could someone tell me why I am getting this MDT error.
It is happening when I try to update deployment share. It is happening with win11 and win10 Deployment shares.
I am using the latest ADK+PE and MDT.
My operating system is Win11, latest beta channel. 22H2-22622.575
Tried disabling AV and Firewall.
Is it because Win11 is only x64.
MDT ERROR.

Error Unable to open the specified WIM file.

=== Making sure the deployment share has the latest x86 tools ===

=== Processing LiteTouchPE (x86) boot image ===

Building requested boot image profile.

System.Management.Automation.CmdletInvocationException: Unable to open the specified WIM file. ---> System.Exception: Unable to open the specified WIM file. ---> System.ComponentModel.Win32Exception: The system cannot find the path specified
--- End of inner exception stack trace ---
at Microsoft.BDD.Core.BDDWimFile..ctor(String wimPath, Boolean forUpdate)
at Microsoft.BDD.PSSnapIn.UpdateDeploymentPoint.UpdateBootImage(String template, String platform, String dpPath, Boolean createISO, String isoName)
at Microsoft.BDD.PSSnapIn.UpdateDeploymentPoint.ProcessRecord()
at System.Management.Automation.CommandProcessor.ProcessRecord()
--- End of inner exception stack trace ---
at System.Management.Automation.Runspaces.PipelineBase.Invoke(IEnumerable input)
at Microsoft.BDD.Wizards.UpdateProgress.WizardProcessing()
at Microsoft.BDD.Wizards.WizardProgress.InitiateWizardProcessing()
 

My Computer

System One

  • OS
    Win11 x64
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Mixed
    CPU
    AMD Ryzen 3 2200g
    Motherboard
    Asrock B450m
    Memory
    32gb

iko22

Well-known member
Member
VIP
Local time
3:00 PM
Posts
642
Location
South West England
OS
Windows 10
It says that the system cannot find the path specified. Are you sure the WIM is in the correct directory? You might like to try the suggested answers in this thread at spiceworks:

 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10
    CPU
    TBA
    Motherboard
    TBA

red61

New member
Thread Starter
Local time
10:00 AM
Posts
8
OS
Win11 x64
It says that the system cannot find the path specified. Are you sure the WIM is in the correct directory? You might like to try the suggested answers in this thread at spiceworks:

Yes have tried from folders with extracted iso files and mounted iso's, also different iso's of win11 and win10.
Tried all the answers in that thread at spice works.
The main answer I have found is use the latest adk and pe mdt. I have tried uninstalling adk pe and mdt, but I have the latest versions.
 

My Computer

System One

  • OS
    Win11 x64
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Mixed
    CPU
    AMD Ryzen 3 2200g
    Motherboard
    Asrock B450m
    Memory
    32gb
Top Bottom