Solved Shortcut Problem. It is blocked from being attached to Taskbar.

Mooly

Member
VIP
Local time
1:12 PM
Posts
62
I created a shortcut to open the Libraries screen directly, something I've done on all W10 installs without issue, however W11 will not let me drag this one to the Taskbar. When I try and attach it the 'no entry' symbol appears.

A shortcut I created in exactly the same way for the Snipping Tool attaches perfectly.

I've tried a default shortcut without custom icon and that is the same, it won't attach. The filepath I'm using for the shortcut is this and the shortcut in itself works fine, it just is blocked from being attached:
Code:
%WinDir%\explorer.exe /e,::{031E4825-7B94-4dc3-B131-E946B44C8DD5}

Shortcut.jpgShortcut2.jpg
 

My Computer

System One

  • Operating System
    W11 Pro x64 21H2 22000.51
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    Dell Vostro 3750 17"
    CPU
    Early i5
    Motherboard
    Unknown
    Memory
    8Gb
    Graphics Card(s)
    Intel Graphics
    Sound Card
    Realtek
    Monitor(s) Displays
    Internal
    Hard Drives
    500Gb Crucial SSD
    Internet Speed
    50Mbps
    Browser
    Edge
    Other Info
    Legacy BIOS. No TPM

AlanWade

Well-known member
Member
VIP
Local time
2:12 PM
Posts
246
Location
Sweden
I created a shortcut using your code and when I right clicked the icon then clicked on Show more Options and the option to attach it on the taskbar was there and worked fine.
 

My Computer

System One

  • Operating System
    Windows 11
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Self Built
    CPU
    Intel Core i7 10700 2.90GHz
    Motherboard
    Prime Z490-P
    Memory
    32 Gb
    Graphics Card(s)
    GeForce GTX 1070
    Sound Card
    On Board
    Monitor(s) Displays
    Samsung 34" Ultra Wide Screen.
    Screen Resolution
    1920x1080 on each monitor
    Hard Drives
    Samsung SSD 850 EVO 120GB SATA SSD
    Crucial CT250BX100SSD1 SATA SSD
    Samsung SSD 860 QVO 1TB SATA SSD
    Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB M.2 NVMe
    Samsung SSD 970 EVO 250GB M.2 NVMe
    PSU
    850 Watt
    Case
    Fractal
    Cooling
    5 x 140mm fans
    Keyboard
    Corsair K55
    Mouse
    Arrogant
    Internet Speed
    300MBs/100MBs
    Browser
    Edge
    Antivirus
    MalwareBytes Pro

Mooly

Member
VIP
Thread Starter
Local time
1:12 PM
Posts
62
Thanks for trying that Allan. I know what I've done (or not done), I didn't look at the more options tab and then when it would not drag and place like the others...... Doh!

Brilliant, thank you.
 

My Computer

System One

  • Operating System
    W11 Pro x64 21H2 22000.51
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    Dell Vostro 3750 17"
    CPU
    Early i5
    Motherboard
    Unknown
    Memory
    8Gb
    Graphics Card(s)
    Intel Graphics
    Sound Card
    Realtek
    Monitor(s) Displays
    Internal
    Hard Drives
    500Gb Crucial SSD
    Internet Speed
    50Mbps
    Browser
    Edge
    Other Info
    Legacy BIOS. No TPM
Top Bottom