Anyone ells running Win 11 in VMware Workstation 11???

Lance1

Well-known member
Member
VIP
Local time
1:04 PM
Posts
126
I'm running it in my VMware Workstation 11. Every time I install VMware Tools my VM screen goes black! I tried this 3 time now with the same results. Has anyone ells running in VMware have this happen?? Is there a fix?? My aim is to have VM in full screen and not the minimal res the ISO give you. Or is the ISO the problem?? Thanks for any help.
 

Attachments

  • Win 11.png
    Win 11.png
    210.7 KB · Views: 4

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 11 Here in VM. Running Windows Pro on my main system.
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Custom Build By Me
    CPU
    AMD FX 9590 8 Core Black Edition
    Motherboard
    MSI 990FXA GAMING (MS-7893)
    Memory
    Corsair Vengeance 24GB DDR3
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon (TM) R9 380 Gaming Series
    Sound Card
    AMD High Definition
    Monitor(s) Displays
    Samsung 32" 60Hz 4ms Curved PLS LED
    Screen Resolution
    1920 X 1080
    Hard Drives
    C: 500 GB SSD = H: 1 TB HDD = D: 500 GB HDD = F: 500 GB HDD
    PSU
    EVGA Supernova NEX750B 750W ATX EPS12V 80PLUS Bronze
    Case
    Cool Master
    Cooling
    Noctua NH-D15 Premium Cooler with 2x NF-A15 PWM 140mm Fans In A Push Pull Fan Configuration
    Internet Speed
    Fiber Optic: Download 332.7 Mbps / Upload 331.5 Mbps
    Browser
    Slimjet (64bit)
    Antivirus
    Windows Defender
  • Operating System
    Window 11 Pro
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    DELL Inspiron N7110
    CPU
    Intel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHz
    Motherboard
    Dell Inc. 0YH79Y
    Memory
    4 GB DDR3
    Graphics card(s)
    Intel(R) HD Graphics 3000
    Sound Card
    High Definition Audio
    Monitor(s) Displays
    17.3 Inch Display
    Screen Resolution
    1600 X 900
    Hard Drives
    Samsung SSD 860 EVO 500GB
    Internet Speed
    Fiber Optic: Download 332.7 Mbps / Upload 331.5 Mbps
    Browser
    Slimjet 64 bit
    Antivirus
    Windows Defender

Lance1

Well-known member
Member
VIP
Thread Starter
Local time
1:04 PM
Posts
126
Bump!
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 11 Here in VM. Running Windows Pro on my main system.
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Custom Build By Me
    CPU
    AMD FX 9590 8 Core Black Edition
    Motherboard
    MSI 990FXA GAMING (MS-7893)
    Memory
    Corsair Vengeance 24GB DDR3
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon (TM) R9 380 Gaming Series
    Sound Card
    AMD High Definition
    Monitor(s) Displays
    Samsung 32" 60Hz 4ms Curved PLS LED
    Screen Resolution
    1920 X 1080
    Hard Drives
    C: 500 GB SSD = H: 1 TB HDD = D: 500 GB HDD = F: 500 GB HDD
    PSU
    EVGA Supernova NEX750B 750W ATX EPS12V 80PLUS Bronze
    Case
    Cool Master
    Cooling
    Noctua NH-D15 Premium Cooler with 2x NF-A15 PWM 140mm Fans In A Push Pull Fan Configuration
    Internet Speed
    Fiber Optic: Download 332.7 Mbps / Upload 331.5 Mbps
    Browser
    Slimjet (64bit)
    Antivirus
    Windows Defender
  • Operating System
    Window 11 Pro
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    DELL Inspiron N7110
    CPU
    Intel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHz
    Motherboard
    Dell Inc. 0YH79Y
    Memory
    4 GB DDR3
    Graphics card(s)
    Intel(R) HD Graphics 3000
    Sound Card
    High Definition Audio
    Monitor(s) Displays
    17.3 Inch Display
    Screen Resolution
    1600 X 900
    Hard Drives
    Samsung SSD 860 EVO 500GB
    Internet Speed
    Fiber Optic: Download 332.7 Mbps / Upload 331.5 Mbps
    Browser
    Slimjet 64 bit
    Antivirus
    Windows Defender

hsehestedt

Well-known member
Member
VIP
Local time
3:04 PM
Posts
280
Location
Texas, USA
In lieu of anyone being able to provide a solution for using VMware Workstation 11, have you considered upgrading to a newer version (current is 16.1.2) or even going to Hyper-V? The compatibility matrix indicates that that only Windows 10 prior to version 1809 is supported with Workstation 11. It may well be that the display driver included in VMware tools with version 11 is simply too outdated. After all, workstation 11 is vintage 2014.

Note that Hyper-V is free if you have Windows Pro.
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 11 21H2
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Home Built
    CPU
    Intel i7-11700K
    Motherboard
    ASUS Prime Z590-A
    Memory
    128GB Crucial Ballistix 3200MHz DRAM
    Graphics Card(s)
    No GPU - CPU graphics only (for now)
    Sound Card
    Realtek (on motherboard)
    Monitor(s) Displays
    HP Envy 32
    Screen Resolution
    2560 x 1440
    Hard Drives
    1 x 1TB NVMe Gen 4 x 4 SSD
    1 x 2TB NVMe Gen 3 x 4 SSD
    2 x 512GB 2.5" SSDs
    2 x 8TB HD
    PSU
    Corsair HX850i
    Case
    Corsair iCue 5000X RGB
    Cooling
    Noctua NH-D15 chromax.black cooler + 10 case fans
    Keyboard
    CODE backlit mechanical keyboard
    Mouse
    Logitech MX Master 3
    Internet Speed
    300Mb down / 20Mb up
    Browser
    Chromium Edge
    Antivirus
    Windows Defender
    Other Info
    Additional options installed:
    WiFi 6E PCIe adapter
    ASUS ThunderboltEX 4 PCIe adapter
  • Operating System
    Windows 11 21H2
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    HP Spectre x360 15-BL012DX
    CPU
    Intel i7-7500U
    Memory
    32GB
    Graphics card(s)
    Dual Intel HD 620 and Nvidia GeForce 940MX
    Sound Card
    Built-in Realtek HD Audio
    Monitor(s) Displays
    4k 15-inch
    Screen Resolution
    4k (3840 x 2160)
    Hard Drives
    1TB Seagate FireCuda 510 NVMe SSD
    Internet Speed
    300Mb down / 20Mb up
    Browser
    Chromium Edge
    Antivirus
    Windows Defender
    Other Info
    RAM Upgraded from 16GB to 32GB WiFi Upgraded from WiFi 5 to WiFi 6 SSD upgraded from 512GB NVMe SSD to 1TB Seagate FireCuda 510 NVMe SSD

Fabler2

Well-known member
Member
VIP
Local time
9:04 PM
Posts
578
I'm running it in my VMware Workstation 11. Every time I install VMware Tools my VM screen goes black! I tried this 3 time now with the same results. Has anyone ells running in VMware have this happen?? Is there a fix?? My aim is to have VM in full screen and not the minimal res the ISO give you. Or is the ISO the problem?? Thanks for any help.
It's running ok in VMware Workstation player 16 (free). VMware tools installed fine with Windows 11 running and signed in.
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Win 10 Home
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    ASUS VivoBook
    CPU
    AMD Ryzen 7 3700U with Radeon Vega Mobile Gfx
    Motherboard
    ASUSTeK COMPUTER INC. X509DA (FP5)
    Memory
    12GB
    Graphics Card(s)
    RX Vega 10 Graphics
    Monitor(s) Displays
    Generic PnP Monitor (1920x1080@60Hz)
    Screen Resolution
    1920x1080@60Hz
    Hard Drives
    INTEL SSD 660p 512GB NVMe
    Internet Speed
    25 Mbps
    Browser
    Edge
    Antivirus
    Defender
  • Operating System
    Windows 11
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    ACER
    CPU
    AMD Ryzen 7 5800H / 3.2 GHz
    Motherboard
    CZ Scala_CAS (FP6)
    Memory
    16 GB (2 x 8 GB) DDR4 SDRAM 3200 MHz
    Graphics card(s)
    NVIDIA GeForce RTX 3060 6 GB GDDR6 SDRAM
    Sound Card
    Realtek Audio. NVIDIA High Definition Audio
    Monitor(s) Displays
    15.6" LED backlight 1920 x 1080 (Full HD) 144 Hz
    Screen Resolution
    1920 x 1080 (Full HD)
    Hard Drives
    1.024 TB SSD M.2 2280 - Samsung
    PSU
    180 Watt, 19.5 V
    Mouse
    Logitech
    Internet Speed
    25 Mbps
    Browser
    Edge
    Antivirus
    Defender

jimbo45

Well-known member
Member
VIP
Local time
8:04 PM
Posts
623
Location
Hafnarfjörður IS
Hi there
Working fine in latest version of VMWare Workstation (16.x.x)

Cheers
jimbo
 

My Computer

System One

  • Operating System
    Windows XP,7,10,11 Linux Arch Linux
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    2 X Intel i7

Lance1

Well-known member
Member
VIP
Thread Starter
Local time
1:04 PM
Posts
126
You know how it is. You use software that just works and you don't think to update at all. Well I'm on Workstation 16 with VMWare Tools installed with a big smile on my face. Thanks everyone for getting this old man updated.
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 11 Here in VM. Running Windows Pro on my main system.
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Custom Build By Me
    CPU
    AMD FX 9590 8 Core Black Edition
    Motherboard
    MSI 990FXA GAMING (MS-7893)
    Memory
    Corsair Vengeance 24GB DDR3
    Graphics Card(s)
    AMD Radeon (TM) R9 380 Gaming Series
    Sound Card
    AMD High Definition
    Monitor(s) Displays
    Samsung 32" 60Hz 4ms Curved PLS LED
    Screen Resolution
    1920 X 1080
    Hard Drives
    C: 500 GB SSD = H: 1 TB HDD = D: 500 GB HDD = F: 500 GB HDD
    PSU
    EVGA Supernova NEX750B 750W ATX EPS12V 80PLUS Bronze
    Case
    Cool Master
    Cooling
    Noctua NH-D15 Premium Cooler with 2x NF-A15 PWM 140mm Fans In A Push Pull Fan Configuration
    Internet Speed
    Fiber Optic: Download 332.7 Mbps / Upload 331.5 Mbps
    Browser
    Slimjet (64bit)
    Antivirus
    Windows Defender
  • Operating System
    Window 11 Pro
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    DELL Inspiron N7110
    CPU
    Intel(R) Core(TM) i3-2310M CPU @ 2.10GHz
    Motherboard
    Dell Inc. 0YH79Y
    Memory
    4 GB DDR3
    Graphics card(s)
    Intel(R) HD Graphics 3000
    Sound Card
    High Definition Audio
    Monitor(s) Displays
    17.3 Inch Display
    Screen Resolution
    1600 X 900
    Hard Drives
    Samsung SSD 860 EVO 500GB
    Internet Speed
    Fiber Optic: Download 332.7 Mbps / Upload 331.5 Mbps
    Browser
    Slimjet 64 bit
    Antivirus
    Windows Defender
Top Bottom