Black (Blank) screen after receiving Win11 build from Dev channel

shmu26

Member
Local time
4:42 PM
Posts
4
The upgrade from 10 to 11 went without issue. When I signed into my user account, I got a black (blank) screen. The only item I could see was something that looked somewhat like a language bar. It was in the middle of the screen, instead of being docked in the taskbar where it should have been. Of course, no taskbar was displaying, because black screen.
I rebooted and same thing.
Maybe this build does not support multiple language input?
Running in VMware Workstation.

EDIT: Eventually the desktop started showing. The system resources were maxed out so it just took a very long while.
Indeed, the language bar cannot be docked, it is either hidden or floating.
 
Last edited:

My Computer

System One

  • Operating System
    Windows 11
Local time
6:42 AM
Posts
1
I faced the similar issue, when fresh installed on a vm. After the first reboot, just black screen. No OOBE screen, setup could not complete the oobe, I guess. Tried twice. It worked, when I connected internet on the third try.
 

My Computer

System One

  • Operating System
    Windows11, Windows 10, Kali Linux, MacOS
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    Intel Core i7-10700K
    Motherboard
    Gigabyte Z490 Gaming X AX
    Memory
    Corsair Vengeance 8GBx2 DDR4 3200
    Graphics Card(s)
    Gigabyte Radeon RX 580 8GB GDDR5
    Monitor(s) Displays
    MSI Optix MAG27CQ 27" 144Hz
    Screen Resolution
    2560 x 1440
    Hard Drives
    1TB Kingston A2000 Nvme, WD 4TB Blue
    PSU
    Cooler Master 550W
    Case
    Cooler Master MasterBox MB511 ARGB
    Cooling
    Cooler Master MasterLiquid 240 ML V2 ARGB
Top Bottom