How can I get into the security dashboard on latest build


jimbo45

Well-known member
Pro User
VIP
Local time
5:10 AM
Posts
4,186
Location
Hafnarfjörður IS
OS
Windows XP,7,10,11 Linux Arch Linux
Hi folks

anyway to fix this -- Surely having a broken security application on a build isn't a good advert for an OS. I can't even run a scan !

Same message appears whether install new, install via update from W10, in both cases both on a VM and a real machine - so 4 tests all with same result.

No problem though with the DEV build (25xxx) though.

Screenshot_20220811_090224.png


I don't care if other apps from the store don't load etc -- but security !!!!!!!

Cheers
jimbo
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows XP,7,10,11 Linux Arch Linux
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    2 X Intel i7
Can you open Settings app if you can go to Apps --> Default Apps --> Reset all default apps.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 11
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    HP Pavilion
    CPU
    AMD Ryzen 7 5700G
    Motherboard
    Erica6
    Memory
    Micron Technology DDR4-3200 16GB
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce RTX 3060
    Sound Card
    Realtek ALC671
    Monitor(s) Displays
    Samsung SyncMaster U28E590
    Screen Resolution
    3840 x 2160
    Hard Drives
    SAMSUNG MZVLQ1T0HALB-000H1
Can you open Settings app if you can go to Apps --> Default Apps --> Reset all default apps.
"Been there seen it done it Bought the T-shirt .... "!!

The only thing I can think of is try again with an Ms account instead of a local account as it seems the Ms store isn't available with local account on this build -- I've got a load of images so it won't take long.

Cheers
jimbo
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows XP,7,10,11 Linux Arch Linux
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    2 X Intel i7
"Been there seen it done it Bought the T-shirt .... "!!

The only thing I can think of is try again with an Ms account instead of a local account as it seems the Ms store isn't available with local account on this build -- I've got a load of images so it won't take long.

Cheers
jimbo
You could try a repair install first?
 

My Computers

System One System Two

  • OS
    Win 11 Home & 🐥.
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    ACER Nitro AN16-41
    CPU
    AMD Ryzen™ 7 7735HS Processor 3.2Ghz
    Motherboard
    RB Sierra_PEH (FP7)
    Memory
    32 GB DDR5 4800MHz
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce RTX 4060 8GB GDDR6
    Monitor(s) Displays
    16" QHD+ 165Hz 16:10 IPS Technology
    Screen Resolution
    1920 X 1200
    Hard Drives
    Samsung 990 PRO 2TB
    PSU
    330 Watts
    Mouse
    Lenovo Bluetooth.
    Internet Speed
    500 Mbps
    Browser
    Edge
    Antivirus
    Defender
  • Operating System
    Windows 11
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    ACER NITRO
    CPU
    AMD Ryzen 7 5800H / 3.2 GHz
    Motherboard
    CZ Scala_CAS (FP6)
    Memory
    32 GB DDR4 SDRAM 3200 MHz
    Graphics card(s)
    NVIDIA GeForce RTX 3060 6 GB GDDR6 SDRAM
    Sound Card
    Realtek Audio. NVIDIA High Definition Audio
    Monitor(s) Displays
    15.6" LED backlight 1920 x 1080 (Full HD) 144 Hz
    Screen Resolution
    1920 x 1080 (Full HD)
    Hard Drives
    Samsung 970 Evo Plus 2TB NVMe M.2
    PSU
    180 Watt, 19.5 V
    Mouse
    Lenovo Bluetooth
    Internet Speed
    500 Mbps
    Browser
    Edge
    Antivirus
    Defender

My Computer

System One

  • OS
    Windows XP,7,10,11 Linux Arch Linux
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    2 X Intel i7
got no problems with mine, this comp has never had an MS account login on it
Long Live Local
 

My Computer

System One

  • OS
    w7/10/11ip
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    hp probook 450 g8
    CPU
    i5 11th gen

My Computer

System One

  • OS
    Windows XP,7,10,11 Linux Arch Linux
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    2 X Intel i7
Reddit is never any good IMO, however I've tried those which were suggested by other sites -- still no joy.
What responses did you get to

Add-AppxPackage -Register –DisableDevelopmentMode "C:\Windows\SystemApps\Microsoft.Windows.SecHealthUI_cw5n1h2txyewy\AppXManifest.xml"

and

Get-AppxPackage Microsoft.SecHealthUI -AllUsers | Reset-AppxPackage

?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 11
    Computer type
    Laptop
What responses did you get to

Add-AppxPackage -Register –DisableDevelopmentMode "C:\Windows\SystemApps\Microsoft.Windows.SecHealthUI_cw5n1h2txyewy\AppXManifest.xml"

and

Get-AppxPackage Microsoft.SecHealthUI -AllUsers | Reset-AppxPackage

?
I

From what I remember from the ist command -- "No such directory or similar",

2nd command didn't issue any error or anything.

Anyway its a moot point currently because I'm satisfied with the W11 dev insider preview -- if that runs out without a new one or date extension I'll continue with W10 until the another release / dev build comes out with a longer expiry date than around 4 weeks away now. !!

Cheers
jimbo
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows XP,7,10,11 Linux Arch Linux
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    2 X Intel i7
Back
Top Bottom