More bitlocker concerns

tinmar49

Active member
Local time
10:45 PM
Posts
116
Location
UK
I have been running bitlocker in my W11 beta channel pc and used an M2 ssd for C drive. I have also put together a mostly new pc to run W10 pro until W11 is available to upgrade next month. As I only have the one M2 ssd at present, I thought I would use Mini Tool Partition Wizard to copy the OS onto another 2.5 ssd and format the M2 to use in the new build. The bios can see the M2 but W10 would not load on it, so I used another spare 2.5 ssd sucessfully. The M2 is visible in the bios and device manager, but Mini Tool flags it as a bad disk.
I put the M2 back in the W11 pc and it is seen no problem and I reformatted it and deleted the partition. Back in the W10 pc, it is still a bad disk. Refitting the M2 in the W11pc, I was stopped by the bitlocker code being required. Neither of the codes that I had would work and when I visited my Microsoft account, there were 4 sets of codes. I deleted the ones that did not work and made a note of the 2 new ones. I guessed the correct one first time. The codes were dated strangely, the dates did not make any sense either using the UK or USA date format. Now I am de-encrypting the drives and hope that the M2 will then work in the W10 pc and will be expecting to have to go through the bitlocker code change when the W11 pc has BL switched back on. It seems that formatting and also deleting the partition in the drive still did not render it usable even when done on the original pc.
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    W11 pro beta
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    Athlon 3000G
    Motherboard
    Asrock A320M-HDV r4.0
    Memory
    8Gb Crucial DDR4 2400
    Graphics Card(s)
    onboard cpu
    Sound Card
    onboard
    Monitor(s) Displays
    AOC 27
    Screen Resolution
    2560-1440
    Hard Drives
    WD black SN750 M2 500Gb
    PSU
    400W Novatech semi modular 80+bronze.
    Case
    Fractal Design
    Keyboard
    Front 2 x 120mmmm, rear 100mm, stock psu cooler.
    Internet Speed
    215/21
    Browser
    Firefox and edge
    Antivirus
    Windows Security and free Malwarebytes
  • Operating System
    W10pro64
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    homebuilt
    CPU
    Ryzen 3200G
    Motherboard
    MSI B450M PRO-VDH
    Memory
    4 X 4Gb Corsair Vengeance LPX 2400 DDR4
    Graphics card(s)
    onboard cpu
    Sound Card
    motherboard
    Monitor(s) Displays
    LG
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    WD Black M2 SN750 500Gb
    PSU
    Be Quiet 400 semi modular 80+gold
    Case
    Coolermaster Silencio 650
    Cooling
    140mm front, 120 rear Akasa Vegas Chroma AM
    Internet Speed
    21/215
    Browser
    edge/Firefox
    Antivirus
    WD plus Malwarebytes free

johnlgalt

Antidisestablishmentarianistentarianist
Power User
VIP
Local time
5:45 PM
Posts
1,929
Location
3rd Rock
Interesting. And weird.

Maybe normal, as I don't use BitLocker, so I don't know if having so many different codes like this is normal - but WTF is it changing codes without telling you in the first place?
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 10 Pro X64
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    HomeBrew
    CPU
    AMD Ryzen 9 3950X
    Motherboard
    MSI MEG X570 GODLIKE
    Memory
    4 * Corsair Vengeance 32 GB 3600 MHz
    Graphics Card(s)
    eVGA GeForce GTX 970 SSC ACX 2.0 (04G-P4-3979-KB)
    Sound Card
    Realtek® ALC1220 Codec
    Monitor(s) Displays
    2 * Lenovo LT2323pwA Widescreeen
    Screen Resolution
    2* 1920*1080
    Hard Drives
    3x Sabrent Rocket PCIe Gen4 NVMe M.2 1 TB SSD (SB-ROCKET-NVMe4-1TB)
    SanDisk Ultra SDSSDHII-960G-G25 960 GB SATA III SSD
    Crucial MX100 CT256MX100SSD1 256GB SATA III SSD
    2 * Seagate Barracuda 7200.12 ST31000528AS 1TB 7200 RPM --> RAID1
    PSU
    PC Power & Cooling’s Silencer Series 1050 Watt, 80 Plus Platinum
    Case
    Fractal Design Define 7 XL Dark ATX Full Tower Case
  • Operating System
    Windows 10 x64 Pro build 21H1
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    Dell Latitude E5470
    CPU
    Intel(R) Core(TM) i5-6300U CPU @ 2.40GHz, 2501 Mhz, 2 Core(s), 4 Logical Processor(s)
    Motherboard
    Dell
    Memory
    16 GB
    Graphics card(s)
    Intel(R) HD Graphics 520
    Sound Card
    Intel(R) HD Graphics 520 + RealTek Audio
    Monitor(s) Displays
    Dell laptop display 15"
    Screen Resolution
    1920 * 1080
    Hard Drives
    Toshiba 128GB M.2 22300 drive
    INTEL Cherryvill 520 Series SSDSC2CW180A 180 GB SATA III SSD
    PSU
    Dell
    Case
    Dell
    Cooling
    Dell
    Mouse
    Logitech MX Master (shared) | Dell TouchPad
    Keyboard
    Dell
    Internet Speed
    AT&T LightSpeed Gigabit Duplex
    Browser
    Edge Chromium | Chrome | Firefox Nightly | Brave
    Antivirus
    Defender + MB4

geneo

You've got to pick up every stitch
Power User
VIP
Local time
5:45 PM
Posts
723
If that isn't successful:
You say it is visible in device manager on Windows 10. Have you tried formatting it on the Windows 10 system (using Windows disk manager)?
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 11 Pro x64
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    DIY
    CPU
    10900KF, 5.1 GHz delid
    Motherboard
    Asus Maximus Hero XII Wifi
    Memory
    64GB G.skill TridentZ RGB 3200CL14 B-die @ 3600 CL16
    Graphics Card(s)
    Asus ROG Strix 2070 Super A8G
    Sound Card
    Onboard Audio, Vanatoo Transparent One; Klipsch R-12SWi Sub
    Monitor(s) Displays
    Eizo CG2730, ViewSonic VP2768
    Screen Resolution
    2560 x 1440p x 2
    Hard Drives
    Samsung 960 Pro 512 GB (OS), Samsung 980 1TB, Raid 0: 1TB 850 EVO + 1TB 860 EVO. Sabrent USB-C DS-SC5B docking station: 6TB WDC Black, 6TB Ironwolf Pro; 2TB WDC Black
    PSU
    750W Seasonic Prime Ultra Titanium
    Case
    Fractal Design Meshify 2
    Cooling
    EK-AIO 360 D-RGB w/Phanteks 120 T30 fans, 2x Noctua NF-A14 Chromax case
    Keyboard
    Glorious GMMK TKL - Brown mechanical
    Mouse
    Logitech G305 wireless gaming
    Internet Speed
    120 Mb/s down, 12 Mb/s up
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    Defender, Macrium Reflect 8 ;-)
    Other Info
    Logitech C920e Webcam
  • Operating System
    Mac OS Big Sur
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    Apple 13" Macbook Pro 2020 (m1)
    CPU
    M1
    Monitor(s) Displays
    2560x1600

tinmar49

Active member
Thread Starter
Local time
10:45 PM
Posts
116
Location
UK
While the M2 is visible in device manager, and deemed to be working properly, it is not seen in "this pc" in the W10 machine and only Mini Tool Partition Manager can see it as a bad disk, but states its capacity. Crystal Disk Info cannot see it either.
I suspect that the bitlocker is a red herring as I have de-encrypted the drives in the W11 machine. I had also set a security in the bios of the W11 machine and cannot disable it. There are 2 passwords needed before booting to Windows.

As the M2 works perfectly in the W11 machine, I suppose it would be easier to keep it there and just buy another M2 for the W10 machine.

I think that the safety requirements for installing W11 to Microsoft's standards are going to cause a lot of headaches to anyone expecting to use a hard drive in any other system.
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    W11 pro beta
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    Athlon 3000G
    Motherboard
    Asrock A320M-HDV r4.0
    Memory
    8Gb Crucial DDR4 2400
    Graphics Card(s)
    onboard cpu
    Sound Card
    onboard
    Monitor(s) Displays
    AOC 27
    Screen Resolution
    2560-1440
    Hard Drives
    WD black SN750 M2 500Gb
    PSU
    400W Novatech semi modular 80+bronze.
    Case
    Fractal Design
    Keyboard
    Front 2 x 120mmmm, rear 100mm, stock psu cooler.
    Internet Speed
    215/21
    Browser
    Firefox and edge
    Antivirus
    Windows Security and free Malwarebytes
  • Operating System
    W10pro64
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    homebuilt
    CPU
    Ryzen 3200G
    Motherboard
    MSI B450M PRO-VDH
    Memory
    4 X 4Gb Corsair Vengeance LPX 2400 DDR4
    Graphics card(s)
    onboard cpu
    Sound Card
    motherboard
    Monitor(s) Displays
    LG
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    WD Black M2 SN750 500Gb
    PSU
    Be Quiet 400 semi modular 80+gold
    Case
    Coolermaster Silencio 650
    Cooling
    140mm front, 120 rear Akasa Vegas Chroma AM
    Internet Speed
    21/215
    Browser
    edge/Firefox
    Antivirus
    WD plus Malwarebytes free

geneo

You've got to pick up every stitch
Power User
VIP
Local time
5:45 PM
Posts
723
While the M2 is visible in device manager, and deemed to be working properly, it is not seen in "this pc" in the W10 machine and only Mini Tool Partition Manager can see it as a bad disk, but states its capacity. Crystal Disk Info cannot see it either.
I suspect that the bitlocker is a red herring as I have de-encrypted the drives in the W11 machine. I had also set a security in the bios of the W11 machine and cannot disable it. There are 2 passwords needed before booting to Windows.

As the M2 works perfectly in the W11 machine, I suppose it would be easier to keep it there and just buy another M2 for the W10 machine.

I think that the safety requirements for installing W11 to Microsoft's standards are going to cause a lot of headaches to anyone expecting to use a hard drive in any other system.

I meant try and format it with Windows diskpart in an elevated command window in the Windows 10 machine, sorry I wasn't clear. It is WDC? Do they have a utility to secure erase the disk? Those are the only options I can think of for you to try.
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 11 Pro x64
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    DIY
    CPU
    10900KF, 5.1 GHz delid
    Motherboard
    Asus Maximus Hero XII Wifi
    Memory
    64GB G.skill TridentZ RGB 3200CL14 B-die @ 3600 CL16
    Graphics Card(s)
    Asus ROG Strix 2070 Super A8G
    Sound Card
    Onboard Audio, Vanatoo Transparent One; Klipsch R-12SWi Sub
    Monitor(s) Displays
    Eizo CG2730, ViewSonic VP2768
    Screen Resolution
    2560 x 1440p x 2
    Hard Drives
    Samsung 960 Pro 512 GB (OS), Samsung 980 1TB, Raid 0: 1TB 850 EVO + 1TB 860 EVO. Sabrent USB-C DS-SC5B docking station: 6TB WDC Black, 6TB Ironwolf Pro; 2TB WDC Black
    PSU
    750W Seasonic Prime Ultra Titanium
    Case
    Fractal Design Meshify 2
    Cooling
    EK-AIO 360 D-RGB w/Phanteks 120 T30 fans, 2x Noctua NF-A14 Chromax case
    Keyboard
    Glorious GMMK TKL - Brown mechanical
    Mouse
    Logitech G305 wireless gaming
    Internet Speed
    120 Mb/s down, 12 Mb/s up
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    Defender, Macrium Reflect 8 ;-)
    Other Info
    Logitech C920e Webcam
  • Operating System
    Mac OS Big Sur
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    Apple 13" Macbook Pro 2020 (m1)
    CPU
    M1
    Monitor(s) Displays
    2560x1600

tinmar49

Active member
Thread Starter
Local time
10:45 PM
Posts
116
Location
UK
Unfortunately, the M2 is only visible in the W10 machine in device manager and as a bad disk in Mini Tool Partition Manager.
To add to the problem, I can only use the M2 as a storage disk now in the W11 machine. Although MTPM can format it and clone the other SSD to make a normally bootable C drive, Windows will not start properly using it. I even tried completely removing the encryption before trying to clone it. I am up to 6 bitlocker codes so far.
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    W11 pro beta
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    Athlon 3000G
    Motherboard
    Asrock A320M-HDV r4.0
    Memory
    8Gb Crucial DDR4 2400
    Graphics Card(s)
    onboard cpu
    Sound Card
    onboard
    Monitor(s) Displays
    AOC 27
    Screen Resolution
    2560-1440
    Hard Drives
    WD black SN750 M2 500Gb
    PSU
    400W Novatech semi modular 80+bronze.
    Case
    Fractal Design
    Keyboard
    Front 2 x 120mmmm, rear 100mm, stock psu cooler.
    Internet Speed
    215/21
    Browser
    Firefox and edge
    Antivirus
    Windows Security and free Malwarebytes
  • Operating System
    W10pro64
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    homebuilt
    CPU
    Ryzen 3200G
    Motherboard
    MSI B450M PRO-VDH
    Memory
    4 X 4Gb Corsair Vengeance LPX 2400 DDR4
    Graphics card(s)
    onboard cpu
    Sound Card
    motherboard
    Monitor(s) Displays
    LG
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    WD Black M2 SN750 500Gb
    PSU
    Be Quiet 400 semi modular 80+gold
    Case
    Coolermaster Silencio 650
    Cooling
    140mm front, 120 rear Akasa Vegas Chroma AM
    Internet Speed
    21/215
    Browser
    edge/Firefox
    Antivirus
    WD plus Malwarebytes free

NavyLCDR

Well-known member
Power User
VIP
Local time
2:45 PM
Posts
331
Is there possible a TPM module involved? I am not that well versed on TPM but I thought it was supposed to keep you from being able to move an encrypted drive from one computer to another.
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 11
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Homebuilt
    CPU
    AMD Ryzen 7 3800XT
    Motherboard
    ASUS ROG Crosshair VII Hero (WiFi)
    Memory
    32GB
    Graphics Card(s)
    EVGA GeForce GTX 1080 Ti
  • Operating System
    Windows 11 Education
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    Dell Inspiron 7773
    CPU
    Intel i7-8550U
    Memory
    32GB
    Graphics card(s)
    Nvidia Geforce MX150
    Sound Card
    Realtek
    Monitor(s) Displays
    17"
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    Toshiba 512GB NVMe SSD
    SK Hynix 512GB SATA SSD
    Internet Speed
    Fast!

tinmar49

Active member
Thread Starter
Local time
10:45 PM
Posts
116
Location
UK
The AMD firmware TPM is activated, one of the reasons why Microsoft offered me W11 before I could get round to getting hold of the W11 ISO's. The M2 has only ever been used in the W11 pc, and was the C drive until I reduced the C partition to 200Gb to make it easy to clone it to a 240Gb 2.5" SSD. The mystery with putting it back in the W11 machine is why I can't clone it back the other way, but making it a data disk was straightforward with just one partition.
I now have another M2 ordered to go in the W10 machine.
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    W11 pro beta
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    Athlon 3000G
    Motherboard
    Asrock A320M-HDV r4.0
    Memory
    8Gb Crucial DDR4 2400
    Graphics Card(s)
    onboard cpu
    Sound Card
    onboard
    Monitor(s) Displays
    AOC 27
    Screen Resolution
    2560-1440
    Hard Drives
    WD black SN750 M2 500Gb
    PSU
    400W Novatech semi modular 80+bronze.
    Case
    Fractal Design
    Keyboard
    Front 2 x 120mmmm, rear 100mm, stock psu cooler.
    Internet Speed
    215/21
    Browser
    Firefox and edge
    Antivirus
    Windows Security and free Malwarebytes
  • Operating System
    W10pro64
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    homebuilt
    CPU
    Ryzen 3200G
    Motherboard
    MSI B450M PRO-VDH
    Memory
    4 X 4Gb Corsair Vengeance LPX 2400 DDR4
    Graphics card(s)
    onboard cpu
    Sound Card
    motherboard
    Monitor(s) Displays
    LG
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    WD Black M2 SN750 500Gb
    PSU
    Be Quiet 400 semi modular 80+gold
    Case
    Coolermaster Silencio 650
    Cooling
    140mm front, 120 rear Akasa Vegas Chroma AM
    Internet Speed
    21/215
    Browser
    edge/Firefox
    Antivirus
    WD plus Malwarebytes free

tinmar49

Active member
Thread Starter
Local time
10:45 PM
Posts
116
Location
UK
I had another try cloning the M2 to match the 2.5 SSD which is running windows, using Macrium Reflect rather than MTPW after suspending bit locker. It looks the same, but won't complete the boot. The 2.5 SSD is in a front mount caddy and can be switched off while trying to get the M2 running, so its presence is not spoiling things. Fortunately, I can switch the 2.5 drive back to the boot drive and get back up and running.
Soon, the W11 ISO will be available from Microsoft and I will try a clean install.
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    W11 pro beta
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    Athlon 3000G
    Motherboard
    Asrock A320M-HDV r4.0
    Memory
    8Gb Crucial DDR4 2400
    Graphics Card(s)
    onboard cpu
    Sound Card
    onboard
    Monitor(s) Displays
    AOC 27
    Screen Resolution
    2560-1440
    Hard Drives
    WD black SN750 M2 500Gb
    PSU
    400W Novatech semi modular 80+bronze.
    Case
    Fractal Design
    Keyboard
    Front 2 x 120mmmm, rear 100mm, stock psu cooler.
    Internet Speed
    215/21
    Browser
    Firefox and edge
    Antivirus
    Windows Security and free Malwarebytes
  • Operating System
    W10pro64
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    homebuilt
    CPU
    Ryzen 3200G
    Motherboard
    MSI B450M PRO-VDH
    Memory
    4 X 4Gb Corsair Vengeance LPX 2400 DDR4
    Graphics card(s)
    onboard cpu
    Sound Card
    motherboard
    Monitor(s) Displays
    LG
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    WD Black M2 SN750 500Gb
    PSU
    Be Quiet 400 semi modular 80+gold
    Case
    Coolermaster Silencio 650
    Cooling
    140mm front, 120 rear Akasa Vegas Chroma AM
    Internet Speed
    21/215
    Browser
    edge/Firefox
    Antivirus
    WD plus Malwarebytes free

Fabler2

Well-known member
Member
VIP
Local time
10:45 PM
Posts
613
I had another try cloning the M2 to match the 2.5 SSD which is running windows, using Macrium Reflect rather than MTPW after suspending bit locker. It looks the same, but won't complete the boot. The 2.5 SSD is in a front mount caddy and can be switched off while trying to get the M2 running, so its presence is not spoiling things. Fortunately, I can switch the 2.5 drive back to the boot drive and get back up and running.
Soon, the W11 ISO will be available from Microsoft and I will try a clean install.
This happens sometimes with cloning. Try booting to the Macrium recovery flash drive and select Fix Windows Boot Problems.

1632549112790.png
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Win 10 Home
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    ASUS VivoBook
    CPU
    AMD Ryzen 7 3700U with Radeon Vega Mobile Gfx
    Motherboard
    ASUSTeK COMPUTER INC. X509DA (FP5)
    Memory
    12GB
    Graphics Card(s)
    RX Vega 10 Graphics
    Monitor(s) Displays
    Generic PnP Monitor (1920x1080@60Hz)
    Screen Resolution
    1920x1080@60Hz
    Hard Drives
    INTEL SSD 660p 512GB NVMe
    Internet Speed
    25 Mbps
    Browser
    Edge
    Antivirus
    Defender
  • Operating System
    Windows 11
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    ACER
    CPU
    AMD Ryzen 7 5800H / 3.2 GHz
    Motherboard
    CZ Scala_CAS (FP6)
    Memory
    16 GB (2 x 8 GB) DDR4 SDRAM 3200 MHz
    Graphics card(s)
    NVIDIA GeForce RTX 3060 6 GB GDDR6 SDRAM
    Sound Card
    Realtek Audio. NVIDIA High Definition Audio
    Monitor(s) Displays
    15.6" LED backlight 1920 x 1080 (Full HD) 144 Hz
    Screen Resolution
    1920 x 1080 (Full HD)
    Hard Drives
    1.024 TB SSD M.2 2280 - Samsung
    PSU
    180 Watt, 19.5 V
    Mouse
    Logitech
    Internet Speed
    25 Mbps
    Browser
    Edge
    Antivirus
    Defender

barman58

Moderator
Staff member
Local time
10:45 PM
Posts
601
If it helps,

it looks like 22000.194 is the RTM so trying a fresh install with that one may be one way to go - I was first offered it on my Windows 10 Release Preview system two days ago, then offered through Windows Update yesterday, My release Preview channel account is usually a week to a month before the official release of any update/upgrade and the 5th October is approaching fast :)
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    Windows 10 Pro x64 [Latest Release Preview]
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Chillblast to my design
    CPU
    Ryzen 9 5950X, 4.9GHz
    Motherboard
    Asus Prime X570-Pro Motherboard
    Memory
    64GB DDR4 3200MHz
    Graphics Card(s)
    4GB NVIDIA GEFORCE GTX 1650 Ti - HDMI, DP
    Sound Card
    On motherboard Feeding SPDiF 5.1 system
    Monitor(s) Displays
    32" UHD 32 Bit HDR Monitor + 43" UHD 4K 32Bit HDR TV
    Screen Resolution
    2 x 3840 x 2160
    Hard Drives
    1TB M2 SSD OS, 500GB Fast Access SSD, 2 x 8TB Data + Various Externals from 1TB to 4TB, 10TB NAS
    PSU
    NZXT C750 80 PLUS Gold 750W Modular PSU
    Case
    Chillblast Silent Workstation PC Case - Black
    Cooling
    NZXT Kraken X63 280mm CPU Cooler, Quiet Case fans Fan
    Keyboard
    Wireless Logitec MX Keys + K830 [Depending on where I'm Sat]
    Mouse
    Wireless Logitec - MX Master 3 + M570 Trackball
    Internet Speed
    72 MB Down 18.5 MB Up
    Browser
    Latest Chrome
    Antivirus
    BitDefender Total Security 2021
    Other Info
    Also run...
    Laptop - Quad 8GB - Windows 10 Pro x64 HP 15.2"
    Nexus 7 Android tablet
    Samsung 10.2" tablet
    Sony Z3 Android Smartphone
    Samsung S9 Plus Smartphone
    Samsung Note S20
    Wacom Pro Medium Pen Pad
    Wacom Pro Small Pen Pad
    Wacom ExpressKey Remote
    Loopdeck+ Graphics Controller
    Shuttle Pro v2 Control Pad
  • Operating System
    Windows 10 Pro x64 [Latest release]
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    Dell XPS 17 9700
    CPU
    i7 10750H
    Motherboard
    Stock
    Memory
    32 GB
    Graphics card(s)
    Stock Intel + GTX 1650 Ti
    Sound Card
    Stock 4 speaker
    Monitor(s) Displays
    Stock 17"
    Screen Resolution
    3840 x 2160 HDR touchscreen
    Hard Drives
    2TB M2
    PSU
    Stock
    Case
    Stock Aluminium / Carbon Fibre
    Cooling
    Stock + 2 fan cooling pad
    Mouse
    Stock Trackpad
    Keyboard
    Stock Illuminated
    Internet Speed
    72 MB Down 18.5 MB Up
    Browser
    Latest Chrome
    Antivirus
    BitDefender Total Security 2021

tinmar49

Active member
Thread Starter
Local time
10:45 PM
Posts
116
Location
UK
When I was offered W11 after my W10 beta channel was changed to dev build, the upgrade was direct from Microsoft, there was no ISO that I could use later if required. I fouled things up by not waiting for another M2 drive to be delivered for a new build machine and trying to use the existing M2 which had been successfully cloned to a 2.5 SSD. The M2 was reformatted before removing it from the W11 machine, but it still didn't work as a boot drive in either machine.
 

My Computers

System One System Two

  • Operating System
    W11 pro beta
    Computer type
    PC/Desktop
    CPU
    Athlon 3000G
    Motherboard
    Asrock A320M-HDV r4.0
    Memory
    8Gb Crucial DDR4 2400
    Graphics Card(s)
    onboard cpu
    Sound Card
    onboard
    Monitor(s) Displays
    AOC 27
    Screen Resolution
    2560-1440
    Hard Drives
    WD black SN750 M2 500Gb
    PSU
    400W Novatech semi modular 80+bronze.
    Case
    Fractal Design
    Keyboard
    Front 2 x 120mmmm, rear 100mm, stock psu cooler.
    Internet Speed
    215/21
    Browser
    Firefox and edge
    Antivirus
    Windows Security and free Malwarebytes
  • Operating System
    W10pro64
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    homebuilt
    CPU
    Ryzen 3200G
    Motherboard
    MSI B450M PRO-VDH
    Memory
    4 X 4Gb Corsair Vengeance LPX 2400 DDR4
    Graphics card(s)
    onboard cpu
    Sound Card
    motherboard
    Monitor(s) Displays
    LG
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    WD Black M2 SN750 500Gb
    PSU
    Be Quiet 400 semi modular 80+gold
    Case
    Coolermaster Silencio 650
    Cooling
    140mm front, 120 rear Akasa Vegas Chroma AM
    Internet Speed
    21/215
    Browser
    edge/Firefox
    Antivirus
    WD plus Malwarebytes free
Top Bottom