Solved Cant open task scheduler or Services


imanlien2020

Active member
Member
Local time
1:55 AM
Posts
131
OS
Windows 10 current
ok heres a new one. I click on windows start icon and type in task scheduler. It shows and when i click on it i get the same message here when trying to open services. Whats happening here? How do i fix this? I only noticed this after I thought hey did I create a Restore Point task when I reinstalled Win11 a few weeks ago and heres what i get...
How do I fix this?
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 current
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    AMD
    CPU
    AMD Ryzen 7 5800X 8 Core
    Motherboard
    Gigabyte X570 Aorus Pro WiFi
    Memory
    32 GB
    Graphics Card(s)
    PCI Express 3.0 x16: PowerColor RX Vega 56 Red Dragon
    Sound Card
    Realtek ALC1220 and AMD Greenland - High Definition Audio Controller
    Monitor(s) Displays
    2 - 27 inch Westinghouse
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    2 SSD - 2 TB each
    1 HDD - 2 TB
    Keyboard
    logitech
    Mouse
    logitech
    Internet Speed
    200 MB
    Browser
    Microsoft Edge
    Antivirus
    Avast Premium

Ghot

Well-known member
Pro User
VIP
Local time
2:55 AM
Posts
2,786
Location
PA, USA
OS
Win 11 Home ♦♦♦22000.675
Probably be a good idea to open an elevated command prompt and run: sfc /scannow

There's definitely something wrong.
Hopefully sfc will fix it for you. If it doesn't open an elevated command prompt again, and run:
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth
 

My Computers

System One System Two

  • OS
    Win 11 Home ♦♦♦22000.675
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Built by Ghot® [May 2020]
    CPU
    AMD Ryzen 7 3700X
    Motherboard
    Asus Pro WS X570-ACE
    Memory
    G.Skill (F4-3200C14D-16GTZKW)
    Graphics Card(s)
    EVGA RTX 2070 (08G-P4-2171-KR)
    Sound Card
    (onboard) Realtek ALC1220P / ALC S1220A
    Monitor(s) Displays
    Dell U3011 30"
    Screen Resolution
    2560 x 1600
    Hard Drives
    2x Samsung 860 EVO 500GB,
    WD 4TB Black FZBX - SATA III,
    WD 8TB Black FZBX - SATA III,
    LG GH22LS30 CD/DVD Burner
    PSU
    PC Power & Cooling 750W Quad EPS12V
    Case
    COOLER MASTER ATCS 840 Full Tower
    Cooling
    CM Hyper 212 EVO (push/pull)
    Keyboard
    Ducky DK9008 Shine II Blue LED
    Mouse
    Logitech Optical M-100
    Internet Speed
    100/100
    Browser
    Firefox (latest)
    Antivirus
    Bitdefender Internet Security (latest)
    Other Info
    Speakers: Klipsch Pro Media 2.1
  • Operating System
    Windows XP Pro 32bit w/SP3
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Built by Ghot®
    CPU
    AMD Athlon 64 X2 5000+ (OC'd @ 3.2Ghz)
    Motherboard
    ASUS M2N32-SLI Deluxe Wireless Edition
    Memory
    TWIN2X2048-6400C4DHX (2 x 1GB, DDR2 800)
    Graphics card(s)
    EVGA 256-P2-N758-TR GeForce 8600GT SSC
    Sound Card
    Onboard
    Monitor(s) Displays
    ViewSonic G90FB Black 19" Professional (CRT)
    Screen Resolution
    up to 2048 x 1536
    Hard Drives
    WD 36GB 10,000rpm Raptor SATA
    Seagate 80GB 7200rpm SATA
    Lite-On LTR-52246S CD/RW
    Lite-On LH-18A1P CD/DVD Burner
    PSU
    PC Power & Cooling Silencer 750 Quad EPS12V
    Case
    Generic Beige case, 80mm fans
    Cooling
    ZALMAN 9500A 92mm CPU Cooler
    Mouse
    Logitech Optical M-BT96a
    Keyboard
    Logitech Classic Keybooard 200
    Internet Speed
    100/100
    Browser
    Firefox 3.x ??
    Antivirus
    Symantec (Norton)
    Other Info
    Still assembled, still runs. Haven't turned it on for 13 years?

    http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?183088-5000-B-E-on-M2N32-SLI-Dlx-Overclocked&p=2891724#post2891724

imanlien2020

Active member
Member
Thread Starter
Local time
1:55 AM
Posts
131
OS
Windows 10 current
Probably be a good idea to open an elevated command prompt and run: sfc /scannow

There's definitely something wrong.
Hopefully sfc will fix it for you. If it doesn't open an elevated command prompt again, and run:
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth[/I [/QUOTE]
It worked. Ok I fixed it and all my other issues. I ran sfc/scan rebooted and all is well. It was my UltraUxThemePatcher that was doing it, now i can open everything and my MS Store now updates normally. Weird. But hey anyone else using a themepatcher can learn from my issues.
 

My Computer

System One

  • OS
    Windows 10 current
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    AMD
    CPU
    AMD Ryzen 7 5800X 8 Core
    Motherboard
    Gigabyte X570 Aorus Pro WiFi
    Memory
    32 GB
    Graphics Card(s)
    PCI Express 3.0 x16: PowerColor RX Vega 56 Red Dragon
    Sound Card
    Realtek ALC1220 and AMD Greenland - High Definition Audio Controller
    Monitor(s) Displays
    2 - 27 inch Westinghouse
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    2 SSD - 2 TB each
    1 HDD - 2 TB
    Keyboard
    logitech
    Mouse
    logitech
    Internet Speed
    200 MB
    Browser
    Microsoft Edge
    Antivirus
    Avast Premium
Top Bottom