Solved MS Edge Canary Problem

Winuser

Well-known member
Power User
VIP
Local time
8:58 PM
Posts
1,301
This question is for anyone running the Canary build of Edge. Do you have a problem with a repeating spinning circle next to the mouse cursor? I started having this problem yesterday. It's happens on any web page I'm on so it's not a problem with the site. I don't have this problem on Edge or Firefox. I haven't tried the Beta build of Edge.
 

My Computer

System One

  • Operating System
    Windows 11
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    PowerSpec B746
    CPU
    Intel Core i7-10700K
    Motherboard
    ASRock Z490 Phantom Gaming 4/ax
    Memory
    16GB (8GB PC4-19200 DDR4 SDRAM x2)
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce GTX 1050 TI
    Sound Card
    Realtek Audio
    Monitor(s) Displays
    Samsung SAM0A87
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    NVMe WDC WDS100T2B0C-00PXH0 1TB
    Samsung SSD 860 EVO 1TB
    Keyboard
    HP USB Kekboard
    Mouse
    2.4 wireless mouse
    Browser
    Microsoft Edge and Firefox

timbobit

Member
Local time
8:58 PM
Posts
36
I have canary edge and chrome - no issues. I have found in the part that the canary has new items that are anoying
I just uninstall/install it
 

My Computer

System One

  • Operating System
    Windows 11 Pro 64-bit
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Alienware Aurora Ryzem Edition R10 Gaming
    CPU
    AMD Ryzen 9 5950X 16-Core Processor
    Motherboard
    Alienware Model 0TYR0X (AM4) Version
    Memory
    64 GB
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce RTX 3090
    Monitor(s) Displays
    ROG XG43UQ 43 inch monitor
    Screen Resolution
    (3840x2160@120Hz)
    Hard Drives
    NVMe SK hynix 1TB (SSD)
    AMD-RAID WDC WD10EZEX-75W SCSI Disk
    Antivirus
    ESET Internet Security

Winuser

Well-known member
Power User
VIP
Thread Starter
Local time
8:58 PM
Posts
1,301
I have canary edge and chrome - no issues. I have found in the part that the canary has new items that are anoying
I just uninstall/install it
I only use the Edge Canary build for testing. My preferred browser is Firefox. I'm guessing the latest update is causing the problem. I'm going to uninstall the Canary build and try reinstalling it.
 

My Computer

System One

  • Operating System
    Windows 11
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    PowerSpec B746
    CPU
    Intel Core i7-10700K
    Motherboard
    ASRock Z490 Phantom Gaming 4/ax
    Memory
    16GB (8GB PC4-19200 DDR4 SDRAM x2)
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce GTX 1050 TI
    Sound Card
    Realtek Audio
    Monitor(s) Displays
    Samsung SAM0A87
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    NVMe WDC WDS100T2B0C-00PXH0 1TB
    Samsung SSD 860 EVO 1TB
    Keyboard
    HP USB Kekboard
    Mouse
    2.4 wireless mouse
    Browser
    Microsoft Edge and Firefox

Winuser

Well-known member
Power User
VIP
Thread Starter
Local time
8:58 PM
Posts
1,301
The clean install didn't help. I reported it to MS so hopefully it gets fixed. Until then I going back to Firefox.
 

My Computer

System One

  • Operating System
    Windows 11
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    PowerSpec B746
    CPU
    Intel Core i7-10700K
    Motherboard
    ASRock Z490 Phantom Gaming 4/ax
    Memory
    16GB (8GB PC4-19200 DDR4 SDRAM x2)
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce GTX 1050 TI
    Sound Card
    Realtek Audio
    Monitor(s) Displays
    Samsung SAM0A87
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    NVMe WDC WDS100T2B0C-00PXH0 1TB
    Samsung SSD 860 EVO 1TB
    Keyboard
    HP USB Kekboard
    Mouse
    2.4 wireless mouse
    Browser
    Microsoft Edge and Firefox

CornishRattler

Active member
Member
Local time
1:58 AM
Posts
209
Location
Cornwall UK
This question is for anyone running the Canary build of Edge. Do you have a problem with a repeating spinning circle next to the mouse cursor? I started having this problem yesterday. It's happens on any web page I'm on so it's not a problem with the site. I don't have this problem on Edge or Firefox. I haven't tried the Beta build of Edge.
Same, only apparent in the latest update though, see what tomorrows build brings
 

My Computer

System One

  • Operating System
    Windows 11 Pro
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    Dell Alienware M15 Ryzen Edition R6
    CPU
    AMD Ryzen™ 9 5900HX
    Memory
    32GB
    Graphics Card(s)
    NVIDIA® GeForce RTX™ 3070 8GB GDDR6
    Hard Drives
    Samsung 970 Evo Plus 1TB
    Samsung 970 Evo Plus 500GB

timbobit

Member
Local time
8:58 PM
Posts
36
Hi Winuser
MS canary just updated Version 97.0.1057.0 (Official build) canary (64-bit)
 

My Computer

System One

  • Operating System
    Windows 11 Pro 64-bit
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Alienware Aurora Ryzem Edition R10 Gaming
    CPU
    AMD Ryzen 9 5950X 16-Core Processor
    Motherboard
    Alienware Model 0TYR0X (AM4) Version
    Memory
    64 GB
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce RTX 3090
    Monitor(s) Displays
    ROG XG43UQ 43 inch monitor
    Screen Resolution
    (3840x2160@120Hz)
    Hard Drives
    NVMe SK hynix 1TB (SSD)
    AMD-RAID WDC WD10EZEX-75W SCSI Disk
    Antivirus
    ESET Internet Security

CornishRattler

Active member
Member
Local time
1:58 AM
Posts
209
Location
Cornwall UK

My Computer

System One

  • Operating System
    Windows 11 Pro
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    Dell Alienware M15 Ryzen Edition R6
    CPU
    AMD Ryzen™ 9 5900HX
    Memory
    32GB
    Graphics Card(s)
    NVIDIA® GeForce RTX™ 3070 8GB GDDR6
    Hard Drives
    Samsung 970 Evo Plus 1TB
    Samsung 970 Evo Plus 500GB

Winuser

Well-known member
Power User
VIP
Thread Starter
Local time
8:58 PM
Posts
1,301
Even though I didn't get the Edge was updated page it must have updated after the clean install. So far so good. :)
 

My Computer

System One

  • Operating System
    Windows 11
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    PowerSpec B746
    CPU
    Intel Core i7-10700K
    Motherboard
    ASRock Z490 Phantom Gaming 4/ax
    Memory
    16GB (8GB PC4-19200 DDR4 SDRAM x2)
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce GTX 1050 TI
    Sound Card
    Realtek Audio
    Monitor(s) Displays
    Samsung SAM0A87
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    NVMe WDC WDS100T2B0C-00PXH0 1TB
    Samsung SSD 860 EVO 1TB
    Keyboard
    HP USB Kekboard
    Mouse
    2.4 wireless mouse
    Browser
    Microsoft Edge and Firefox

Winuser

Well-known member
Power User
VIP
Thread Starter
Local time
8:58 PM
Posts
1,301
I found another bug in Edge Canary. When trying to copy the address in the address bar Edge crashes. I'm going to report it in the Feedback Hub.
 

My Computer

System One

  • Operating System
    Windows 11
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    PowerSpec B746
    CPU
    Intel Core i7-10700K
    Motherboard
    ASRock Z490 Phantom Gaming 4/ax
    Memory
    16GB (8GB PC4-19200 DDR4 SDRAM x2)
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce GTX 1050 TI
    Sound Card
    Realtek Audio
    Monitor(s) Displays
    Samsung SAM0A87
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    NVMe WDC WDS100T2B0C-00PXH0 1TB
    Samsung SSD 860 EVO 1TB
    Keyboard
    HP USB Kekboard
    Mouse
    2.4 wireless mouse
    Browser
    Microsoft Edge and Firefox

Winuser

Well-known member
Power User
VIP
Thread Starter
Local time
8:58 PM
Posts
1,301
I reported it using the Help and Feedback in Edge.
 

My Computer

System One

  • Operating System
    Windows 11
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    PowerSpec B746
    CPU
    Intel Core i7-10700K
    Motherboard
    ASRock Z490 Phantom Gaming 4/ax
    Memory
    16GB (8GB PC4-19200 DDR4 SDRAM x2)
    Graphics Card(s)
    NVIDIA GeForce GTX 1050 TI
    Sound Card
    Realtek Audio
    Monitor(s) Displays
    Samsung SAM0A87
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    NVMe WDC WDS100T2B0C-00PXH0 1TB
    Samsung SSD 860 EVO 1TB
    Keyboard
    HP USB Kekboard
    Mouse
    2.4 wireless mouse
    Browser
    Microsoft Edge and Firefox

CornishRattler

Active member
Member
Local time
1:58 AM
Posts
209
Location
Cornwall UK
I found another bug in Edge Canary. When trying to copy the address in the address bar Edge crashes. I'm going to report it in the Feedback Hub.
I got that too, it's updated that often I'll see what tomorrow's offering brings
 

My Computer

System One

  • Operating System
    Windows 11 Pro
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    Dell Alienware M15 Ryzen Edition R6
    CPU
    AMD Ryzen™ 9 5900HX
    Memory
    32GB
    Graphics Card(s)
    NVIDIA® GeForce RTX™ 3070 8GB GDDR6
    Hard Drives
    Samsung 970 Evo Plus 1TB
    Samsung 970 Evo Plus 500GB
Top Bottom