Solved memory cards on my usb ports


sdtag

Member
Local time
7:58 PM
Posts
14
OS
Windows 11 Pro 22H2
All of a sudden today my main personal computer will not see memory cards, no matter what I try.

When I plug the reader into a usb port on my computer, I get the tone right away. I think something changed because I think before I got the tone when I plugged in a memory card to the reader. Now I get the tone when I plug in the reader. I leave the reader plugged into a usb port full time. Well, up to today anyway.

I can take the same sd card reader with the same card to another computer and plug it in to a usb port and it operates as expected, so it's not the reader or the cable or the card. I can do this on several different computers.

I need my memory cards on this computer for my 3d printers so I'm kind of stalled out right now.

What happened? Was there some unpolished update that screwed with my usb ports? Any ideas on where I can look? I don't think I changed anything...

Any and all help will be greatly appreciated.
TIA
 
Windows Build/Version
22H2 (OS Build 22621.3007)

My Computers

System One System Two

  • OS
    Windows 11 Pro 22H2
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    AZW/Beelink Mini S12 Pro
    CPU
    Intel 12th Gen Alder Lake- N100
    Memory
    16gb
  • Operating System
    Windows 11 Pro 22H2
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Acer Aspire TC-605
    CPU
    Intel(R) Core(TM) i7-4790 CPU @ 3.60GHz 3.30 GHz
    Motherboard
    Asus
    Memory
    24.0 GB
All of a sudden today my main personal computer will not see memory cards, no matter what I try.

When I plug the reader into a usb port on my computer, I get the tone right away. I think something changed because I think before I got the tone when I plugged in a memory card to the reader. Now I get the tone when I plug in the reader. I leave the reader plugged into a usb port full time. Well, up to today anyway.

I can take the same sd card reader with the same card to another computer and plug it in to a usb port and it operates as expected, so it's not the reader or the cable or the card. I can do this on several different computers.

I need my memory cards on this computer for my 3d printers so I'm kind of stalled out right now.

What happened? Was there some unpolished update that screwed with my usb ports? Any ideas on where I can look? I don't think I changed anything...

Any and all help will be greatly appreciated.
TIA
Try plugging something else into that port on your computer. I'm not sure, but something may have happened to the port itself.
 

My Computers

System One System Two

  • OS
    Windows 11 23H2 22631.2861
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    HP Envy TE01-1xxx
    CPU
    Intel(R) Core(TM) i7-10700 CPU @ 2.90GHz 2.90 GHz
    Motherboard
    16.0GB Dual-Channel Unknown @ 1463MHz (21-21-21-47)
    Memory
    16384 MBytes
    Graphics Card(s)
    Intel UHD Graphics 630
    Sound Card
    Realtek High Definition Audio
    Monitor(s) Displays
    Monitor 1 - Acer 27" Monitor 2 - Acer 27"
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    WDC PC SN530 SDBPNPZ-512G-1006 (SSD)
    Seagate ST1000DM003-1SB102
    Seagate BUP Slim SCSI Disk Device (SSD)
    PSU
    HP
    Case
    HP
    Cooling
    Standard
    Keyboard
    Logitech Wave K350
    Mouse
    Logitech M705
    Internet Speed
    500 mbps
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    Windows Defender
    Other Info
    That's all Folks!
  • Operating System
    Windows 11
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    HP
    CPU
    Intel Core i7 (10th gen) 10700
    Motherboard
    Intel
    Memory
    16 GB
    Graphics card(s)
    Intel UHD Graphics 630
    Sound Card
    Built-in
    Monitor(s) Displays
    Acer 27" & Samsung 24"
    Screen Resolution
    1920 x
    Hard Drives
    SSD (512 GB)
    HDD (1 TB)
    Seagate
    PSU
    Intel i7 10th Generation
    Case
    HP
    Cooling
    HP/Intel?
    Mouse
    Logitech M705
    Keyboard
    Logitech Wave K350
    Internet Speed
    50 mbps
    Browser
    Firefox 90.2
    Antivirus
    Windows Defender
    Other Info
    Headphone/Microphone Combo
    SuperSpeed USB Type-A (4 on front)
    HP 3-in-One Card Readr
    SuperSpeed USB Type-C
    DVD Writer
Check in device manager and select show hidden devices, do you see any flagged with an '!'?
 

My Computer

System One

  • OS
    WIN 10 Pro
My SDHC Card Reader does the same but works properly if a card is in it first. I also have a Dual-Bay Drive Dock for SATA drives that does the same but won't show in File Explorer nor in the Safely Remove feature in the Notification Area until I put a drive in it. There is a setting in File Explorer, the 3 horizontal dots on the toolbar and Options about showing or not showing empty drives.
 

My Computers

System One System Two

  • OS
    Win11 Pro RTM
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    Dell Vostro 3400
    CPU
    Intel Core i5 11th Gen. 2.40GHz
    Memory
    12GB
    Hard Drives
    256GB SSD NVMe
  • Operating System
    Windows 11 Pro RTM x64
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Dell Vostro 5890
    CPU
    Intel Core i5 10th Gen. 2.90GHz
    Memory
    16GB
    Graphics card(s)
    Onboard, no VGA, using a DisplayPort-to-VGA adapter
    Monitor(s) Displays
    24" Dell
    Hard Drives
    512GB SSD NVMe, 2TB WDC HDD
    Browser
    Firefox, Edge
    Antivirus
    Windows Defender/Microsoft Security
If you are using a front port, try one of the back ones to see if it makes a difference.
You can also go to device manager>expand Universal Serial Bus controllers. Right click on Intel USB eXtensible host controller>select uninstall device>restart and let windows reinstall it again.
 

My Computers

System One System Two

  • OS
    Windows 11 Pro 23H2 22631.3593
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Dell Optiplex 7080
    CPU
    i9-10900 10 core 20 threads
    Motherboard
    DELL 0J37VM
    Memory
    32 gb
    Graphics Card(s)
    none-Intel UHD Graphics 630
    Sound Card
    Integrated Realtek
    Monitor(s) Displays
    Benq 27
    Screen Resolution
    2560x1440
    Hard Drives
    1tb Solidigm m.2 +256gb ssd+512 gb usb m.2 sata
    PSU
    500w
    Case
    MT
    Cooling
    Dell Premium
    Keyboard
    Logitech wired
    Mouse
    Logitech wireless
    Internet Speed
    so slow I'm too embarrassed to tell
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    Defender+MWB Premium
  • Operating System
    Windows 10 Pro 22H2 19045.3930
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Dell Optiplex 9020
    CPU
    i7-4770
    Memory
    24 gb
    Monitor(s) Displays
    Benq 27
    Screen Resolution
    2560x1440
    Hard Drives
    256 gb Toshiba BG4 M.2 NVE SSB and 1 tb hdd
    PSU
    500w
    Case
    MT
    Cooling
    Dell factory
    Mouse
    Logitech wireless
    Keyboard
    Logitech wired
    Internet Speed
    still not telling
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    Defender+MWB Premium
Thanks everybody but I'm still stuck.
I checked my device manager and uninstalled Intel USB eXtensible host controller and let it reinstall.
I have tried different readers, cables, memory cards, and different usb ports.
But yet any of these will work as expected on my other computers, all running W11 22H2.
Maybe I'll start unplugging everything plugged in to the usb ports and plug them back in one at a time, starting with the reader.
Well no, starting with the mouse and keyboard, then the reader. :)
Any other suggestions or ideas?
TIA again
 

My Computers

System One System Two

  • OS
    Windows 11 Pro 22H2
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    AZW/Beelink Mini S12 Pro
    CPU
    Intel 12th Gen Alder Lake- N100
    Memory
    16gb
  • Operating System
    Windows 11 Pro 22H2
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Acer Aspire TC-605
    CPU
    Intel(R) Core(TM) i7-4790 CPU @ 3.60GHz 3.30 GHz
    Motherboard
    Asus
    Memory
    24.0 GB
You might try running the hardware & devices troubleshooter to see if it will help.. Troubleshooters are being retired but you can still currently get to it this way.
  1. Press Windows + R to open Windows Run dialog.
  2. Type msdt.exe -id DeviceDiagnostic in Run dialog and press Enter to open Hardware and Devices troubleshooter.
  3. Click Next to run Hardware and Devices troubleshooter. It will automatically detect problems with your computer hardware and devices.
 

My Computers

System One System Two

  • OS
    Windows 11 Pro 23H2 22631.3593
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Dell Optiplex 7080
    CPU
    i9-10900 10 core 20 threads
    Motherboard
    DELL 0J37VM
    Memory
    32 gb
    Graphics Card(s)
    none-Intel UHD Graphics 630
    Sound Card
    Integrated Realtek
    Monitor(s) Displays
    Benq 27
    Screen Resolution
    2560x1440
    Hard Drives
    1tb Solidigm m.2 +256gb ssd+512 gb usb m.2 sata
    PSU
    500w
    Case
    MT
    Cooling
    Dell Premium
    Keyboard
    Logitech wired
    Mouse
    Logitech wireless
    Internet Speed
    so slow I'm too embarrassed to tell
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    Defender+MWB Premium
  • Operating System
    Windows 10 Pro 22H2 19045.3930
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Dell Optiplex 9020
    CPU
    i7-4770
    Memory
    24 gb
    Monitor(s) Displays
    Benq 27
    Screen Resolution
    2560x1440
    Hard Drives
    256 gb Toshiba BG4 M.2 NVE SSB and 1 tb hdd
    PSU
    500w
    Case
    MT
    Cooling
    Dell factory
    Mouse
    Logitech wireless
    Keyboard
    Logitech wired
    Internet Speed
    still not telling
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    Defender+MWB Premium
I tried that and I got
Windows Online Troubleshooting Service is disabled.
Windows Online Troubleshooting Service is not enabled for this version of Windows.
 

My Computers

System One System Two

  • OS
    Windows 11 Pro 22H2
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    AZW/Beelink Mini S12 Pro
    CPU
    Intel 12th Gen Alder Lake- N100
    Memory
    16gb
  • Operating System
    Windows 11 Pro 22H2
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Acer Aspire TC-605
    CPU
    Intel(R) Core(TM) i7-4790 CPU @ 3.60GHz 3.30 GHz
    Motherboard
    Asus
    Memory
    24.0 GB
Hmm. It worked for me. I run Pro but do not know if that makes a difference.
 

My Computers

System One System Two

  • OS
    Windows 11 Pro 23H2 22631.3593
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Dell Optiplex 7080
    CPU
    i9-10900 10 core 20 threads
    Motherboard
    DELL 0J37VM
    Memory
    32 gb
    Graphics Card(s)
    none-Intel UHD Graphics 630
    Sound Card
    Integrated Realtek
    Monitor(s) Displays
    Benq 27
    Screen Resolution
    2560x1440
    Hard Drives
    1tb Solidigm m.2 +256gb ssd+512 gb usb m.2 sata
    PSU
    500w
    Case
    MT
    Cooling
    Dell Premium
    Keyboard
    Logitech wired
    Mouse
    Logitech wireless
    Internet Speed
    so slow I'm too embarrassed to tell
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    Defender+MWB Premium
  • Operating System
    Windows 10 Pro 22H2 19045.3930
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Dell Optiplex 9020
    CPU
    i7-4770
    Memory
    24 gb
    Monitor(s) Displays
    Benq 27
    Screen Resolution
    2560x1440
    Hard Drives
    256 gb Toshiba BG4 M.2 NVE SSB and 1 tb hdd
    PSU
    500w
    Case
    MT
    Cooling
    Dell factory
    Mouse
    Logitech wireless
    Keyboard
    Logitech wired
    Internet Speed
    still not telling
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    Defender+MWB Premium
I'm on Win11 Pro and just got this message:

1705290714174.png

And this is the result of running the tool:

1705290830413.png
 

My Computers

System One System Two

  • OS
    Win11 Pro RTM
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    Dell Vostro 3400
    CPU
    Intel Core i5 11th Gen. 2.40GHz
    Memory
    12GB
    Hard Drives
    256GB SSD NVMe
  • Operating System
    Windows 11 Pro RTM x64
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Dell Vostro 5890
    CPU
    Intel Core i5 10th Gen. 2.90GHz
    Memory
    16GB
    Graphics card(s)
    Onboard, no VGA, using a DisplayPort-to-VGA adapter
    Monitor(s) Displays
    24" Dell
    Hard Drives
    512GB SSD NVMe, 2TB WDC HDD
    Browser
    Firefox, Edge
    Antivirus
    Windows Defender/Microsoft Security
I did get it to work when I copied and pasted. I must have fat fingered something the first time.
I got a couple of unknowns.
It was late. I'll look at it tonight when I get home.
 

My Computers

System One System Two

  • OS
    Windows 11 Pro 22H2
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    AZW/Beelink Mini S12 Pro
    CPU
    Intel 12th Gen Alder Lake- N100
    Memory
    16gb
  • Operating System
    Windows 11 Pro 22H2
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Acer Aspire TC-605
    CPU
    Intel(R) Core(TM) i7-4790 CPU @ 3.60GHz 3.30 GHz
    Motherboard
    Asus
    Memory
    24.0 GB
In case any of you were wondering what happened, well so am I.

I am still in the same situation. Any memory card in any reader in any usb port in my computer and it just sits there. I even found a spare usb 2 port on my motherboard and plugged In a dual usb port rear panel thing and it behaved the exact same way.

Yet thumb drives work very well, fast and reliable, just like the memory cards did a week ago. Even through a 7 port usb hub. Through the front, rear, hub, it doesn’t matter.

I have a pretty good sd memory card reader. It’s a Lexar Professional Workflow SR1. I leave it plugged into a usb 3 port all the time and use it to transfer g code files to my 3d printer now. I bought it a few years ago when I was getting into photography.

It started this behavior about a week ago. I plug in a memory card and nothing happens, no tone, no led. I unplug the reader from the usb cable and even without a card in the reader I get the tone. I get the tone when I plug the empty reader back into the usb cable. This not how it acts normally. I used to get the tone when I plugged in a memory card and Explorer would open.

I can take the same reader to a different computer and it acts just like it used to on my computer. I get the tone when I plug in a memory card. I tried different readers, cheaper readers, and I get the tone when I plug them in empty too. But not on any of my other computers, just this one, my main, personal pc. of course lol. It is listed as system 2 down below.

I tried the troubleshooter and it found nothing wrong. It did find a couple of unknown devices, but I think they have been there all along. They have been there for more than a week, more like years.

I’m over it, I can use a thumb drive to transfer my g code files, but I still wonder what happened. I did a system scan with Bitdefender and it didn’t find anything thank God.

Weird huh
 
Last edited:

My Computers

System One System Two

  • OS
    Windows 11 Pro 22H2
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    AZW/Beelink Mini S12 Pro
    CPU
    Intel 12th Gen Alder Lake- N100
    Memory
    16gb
  • Operating System
    Windows 11 Pro 22H2
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Acer Aspire TC-605
    CPU
    Intel(R) Core(TM) i7-4790 CPU @ 3.60GHz 3.30 GHz
    Motherboard
    Asus
    Memory
    24.0 GB
Your description of the issues does suggest the card reader is not working correctly. I haven't had mine fail but did throw one out some years ago as it was for the SD cards and couldn't work with the newer [at the time] SDHC 4GB and larger cards.
 

My Computers

System One System Two

  • OS
    Win11 Pro RTM
    Computer type
    Laptop
    Manufacturer/Model
    Dell Vostro 3400
    CPU
    Intel Core i5 11th Gen. 2.40GHz
    Memory
    12GB
    Hard Drives
    256GB SSD NVMe
  • Operating System
    Windows 11 Pro RTM x64
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Dell Vostro 5890
    CPU
    Intel Core i5 10th Gen. 2.90GHz
    Memory
    16GB
    Graphics card(s)
    Onboard, no VGA, using a DisplayPort-to-VGA adapter
    Monitor(s) Displays
    24" Dell
    Hard Drives
    512GB SSD NVMe, 2TB WDC HDD
    Browser
    Firefox, Edge
    Antivirus
    Windows Defender/Microsoft Security
In case any of you were wondering what happened, well so am I.

I am still in the same situation. Any memory card in any reader in any usb port in my computer and it just sits there. I even found a spare usb 2 port on my motherboard and plugged In a dual usb port rear panel thing and it behaved the exact same way.

Yet thumb drives work very well, fast and reliable, just like the memory cards did a week ago. Even through a 7 port usb hub. Through the front, rear, hub, it doesn’t matter.

I have a pretty good sd memory card reader. It’s a Lexar Professional Workflow SR1. I leave it plugged into a usb 3 port all the time and use it to transfer g code files to my 3d printer now. I bought it a few years ago when I was getting into photography.

It started this behavior about a week ago. I plug in a memory card and nothing happens, no tone, no led. I unplug the reader from the usb cable and even without a card in the reader I get the tone. I get the tone when I plug the empty reader back into the usb cable. This not how it acts normally. I used to get the tone when I plugged in a memory card and Explorer would open.

I can take the same reader to a different computer and it acts just like it used to on my computer. I get the tone when I plug in a memory card. I tried different readers, cheaper readers, and I get the tone when I plug them in empty too. But not on any of my other computers, just this one, my main, personal pc. of course lol. It is listed as system 2 down below.

I tried the troubleshooter and it found nothing wrong. It did find a couple of unknown devices, but I think they have been there all along. They have been there for more than a week, more like years.

I’m over it, I can use a thumb drive to transfer my g code files, but I still wonder what happened. I did a system scan with Bitdefender and it didn’t find anything thank God.

Weird huh

This might help you . . . just grasping at straws here.

Have you actually used a different memory card reader in the computer in question?
 

My Computers

System One System Two

  • OS
    Windows 11 23H2 22631.2861
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    HP Envy TE01-1xxx
    CPU
    Intel(R) Core(TM) i7-10700 CPU @ 2.90GHz 2.90 GHz
    Motherboard
    16.0GB Dual-Channel Unknown @ 1463MHz (21-21-21-47)
    Memory
    16384 MBytes
    Graphics Card(s)
    Intel UHD Graphics 630
    Sound Card
    Realtek High Definition Audio
    Monitor(s) Displays
    Monitor 1 - Acer 27" Monitor 2 - Acer 27"
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    WDC PC SN530 SDBPNPZ-512G-1006 (SSD)
    Seagate ST1000DM003-1SB102
    Seagate BUP Slim SCSI Disk Device (SSD)
    PSU
    HP
    Case
    HP
    Cooling
    Standard
    Keyboard
    Logitech Wave K350
    Mouse
    Logitech M705
    Internet Speed
    500 mbps
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    Windows Defender
    Other Info
    That's all Folks!
  • Operating System
    Windows 11
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    HP
    CPU
    Intel Core i7 (10th gen) 10700
    Motherboard
    Intel
    Memory
    16 GB
    Graphics card(s)
    Intel UHD Graphics 630
    Sound Card
    Built-in
    Monitor(s) Displays
    Acer 27" & Samsung 24"
    Screen Resolution
    1920 x
    Hard Drives
    SSD (512 GB)
    HDD (1 TB)
    Seagate
    PSU
    Intel i7 10th Generation
    Case
    HP
    Cooling
    HP/Intel?
    Mouse
    Logitech M705
    Keyboard
    Logitech Wave K350
    Internet Speed
    50 mbps
    Browser
    Firefox 90.2
    Antivirus
    Windows Defender
    Other Info
    Headphone/Microphone Combo
    SuperSpeed USB Type-A (4 on front)
    HP 3-in-One Card Readr
    SuperSpeed USB Type-C
    DVD Writer
Hi @sdtag

Try these:

1. Check whether automount is disabled and enable it if it is disabled.

Start > All Programs > Accessories > Right click on Command Prompt and Run as administrator.
Then
diskpart [ENTER]
Against the DISKPART prompt
automount [ENTER]
Does it say "automatic mounting of new volumes disabled" ? Then
automount enable [ENTER]
"automatic mounting of new volumes enabled"

Close Command Window.

Done.

2. Use the drive utility "drivecleanup" to remove all registry entries and drive letters pertaining to non-present devices.

Download v 1.6.4 of the drivecleanup.zip from Drive Tools for Windows (Roll down on this page till you see DriveCleanup v1.6.4 )

Unzip it to a folder, say drivecleanup.

You will have two folders Win32 and x64 each containing DriveCleanup.exe for 32 bit and 64 bit respectively.

Remove all USB plugged in devices from your system - Card readers,docks,printers etc, (except your Keyboard and mouse) and reboot. Disconnect internet/network.

Right click on the DriveCleanup.exe and run as administrator. (Use the DriveCleanup.exe file appropriate for your bit version of Windows.).

After the clean up act, reboot and check whether your memory cards are recognised.

( When you plug in your USB devices after this cleanup, these will be installed afresh. What you have done is to remove all non-present devices and drive letters associated with them and start with a clean slate. Hopefully that should resolve the problem.)

Note: This is a 'copy and paste' of my post here Must Assign Drive Letter Each Time I Swap Drives - Windows 10 Help Forums
 

My Computers

System One System Two

  • OS
    Windows 11 Pro Version:23H2 OS Build: 22631.3593
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Beelink Mini PC Model: SEi12
    CPU
    12th Gen Intel core i5-1235U(Alder
    Motherboard
    SEi (manufactured by AZW)
    Memory
    16*2 (32 GB) DDR 4-3200(1600MHz) Crucial Technology
    Graphics Card(s)
    Intel Iris Xe Graphics (Internal)
    Sound Card
    Internal
    Monitor(s) Displays
    BenQ GW2283
    Screen Resolution
    1920*1080
    Hard Drives
    500GB NVME (Kingston SNV2S500G)
    1TB (Crucial CT1000BX500SSD1)
    PSU
    Power Brick 19V-6.32A , 120.08W
    Keyboard
    Dell KB3322Wi (Wireless)
    Mouse
    Dell WM118t (Wireless)
    Internet Speed
    4G/5G
    Browser
    MS Edge, Chrome
    Antivirus
    Malwarebytes Premium - Subscription
  • Operating System
    Windows 11 Home Version 23H2 Build 22631. 3593
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Dell Inspiron 3280 AIO 22"
    CPU
    Intel Core i3 8145U
    Motherboard
    Dell inc. 027W48
    Memory
    Intel Optane 16GB module + DDR 4 16GB (Optane disabled.)
    Graphics card(s)
    Intel UHD Graphics 620
    Sound Card
    Internal
    Monitor(s) Displays
    Dell Monitor 22"
    Screen Resolution
    1920x1080
    Hard Drives
    Crucial CT1000BX500SSD1 ; 1000,2 GB
    PSU
    Power Brick
    Case
    All-in one
    Mouse
    Dell Wireless KM 636
    Keyboard
    Dell Wireless KM636
    Internet Speed
    4G
    Browser
    Edge, Chrome
    Antivirus
    Malwarebytes
    Other Info
    Upgraded from Windows 10 Home to Windows 11 Home on 28 Oct 2023
Thanks again everybody. You guys and this board is awesome.
I read through Quickly fix sd card errors. Quickly. :)
Yes I did try different readers, but my card readers are all a few years old now.
I did the diskpart thing and automount is enabled.
Thats about as far as I got because I received my Amazon order. I ordered a new reader.
And it works! This reader has a usb plug on one end and a usb c plug on the other end.
Its just a small 10 dollar reader but it works just like it should. As expected.
So maybe my readers got old? I still think something updated without my knowledge, either windows or maybe the card reader driver.
I don't know, I'm guessing now, but the new card reader is working. And since it has a c plug I can plug it into my phone too. An added bonus.
Thanks again everybody. Big giant green check mark!
 

My Computers

System One System Two

  • OS
    Windows 11 Pro 22H2
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    AZW/Beelink Mini S12 Pro
    CPU
    Intel 12th Gen Alder Lake- N100
    Memory
    16gb
  • Operating System
    Windows 11 Pro 22H2
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    Acer Aspire TC-605
    CPU
    Intel(R) Core(TM) i7-4790 CPU @ 3.60GHz 3.30 GHz
    Motherboard
    Asus
    Memory
    24.0 GB
Thanks again everybody. You guys and this board is awesome.
I read through Quickly fix sd card errors. Quickly. :)
Yes I did try different readers, but my card readers are all a few years old now.
I did the diskpart thing and automount is enabled.
Thats about as far as I got because I received my Amazon order. I ordered a new reader.
And it works! This reader has a usb plug on one end and a usb c plug on the other end.
Its just a small 10 dollar reader but it works just like it should. As expected.
So maybe my readers got old? I still think something updated without my knowledge, either windows or maybe the card reader driver.
I don't know, I'm guessing now, but the new card reader is working. And since it has a c plug I can plug it into my phone too. An added bonus.
Thanks again everybody. Big giant green check mark!
Good to know, @sdtag.

Yuh huh, things do get old . . . I have some HDMI cables that work with one computer but not another. Probably depends on the age of the computer and/or the cable. Most likely the cable, since all my current computers came with Windows 11.

One of these days I will (maybe) check out all the HDMI cables and see what works and what doesn't. Then discard the ones that don't.
 

My Computers

System One System Two

  • OS
    Windows 11 23H2 22631.2861
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    HP Envy TE01-1xxx
    CPU
    Intel(R) Core(TM) i7-10700 CPU @ 2.90GHz 2.90 GHz
    Motherboard
    16.0GB Dual-Channel Unknown @ 1463MHz (21-21-21-47)
    Memory
    16384 MBytes
    Graphics Card(s)
    Intel UHD Graphics 630
    Sound Card
    Realtek High Definition Audio
    Monitor(s) Displays
    Monitor 1 - Acer 27" Monitor 2 - Acer 27"
    Screen Resolution
    1920 x 1080
    Hard Drives
    WDC PC SN530 SDBPNPZ-512G-1006 (SSD)
    Seagate ST1000DM003-1SB102
    Seagate BUP Slim SCSI Disk Device (SSD)
    PSU
    HP
    Case
    HP
    Cooling
    Standard
    Keyboard
    Logitech Wave K350
    Mouse
    Logitech M705
    Internet Speed
    500 mbps
    Browser
    Firefox
    Antivirus
    Windows Defender
    Other Info
    That's all Folks!
  • Operating System
    Windows 11
    Computer type
    PC/Desktop
    Manufacturer/Model
    HP
    CPU
    Intel Core i7 (10th gen) 10700
    Motherboard
    Intel
    Memory
    16 GB
    Graphics card(s)
    Intel UHD Graphics 630
    Sound Card
    Built-in
    Monitor(s) Displays
    Acer 27" & Samsung 24"
    Screen Resolution
    1920 x
    Hard Drives
    SSD (512 GB)
    HDD (1 TB)
    Seagate
    PSU
    Intel i7 10th Generation
    Case
    HP
    Cooling
    HP/Intel?
    Mouse
    Logitech M705
    Keyboard
    Logitech Wave K350
    Internet Speed
    50 mbps
    Browser
    Firefox 90.2
    Antivirus
    Windows Defender
    Other Info
    Headphone/Microphone Combo
    SuperSpeed USB Type-A (4 on front)
    HP 3-in-One Card Readr
    SuperSpeed USB Type-C
    DVD Writer

Latest Support Threads

Back
Top Bottom